Отборът на Рилски спортист (Самоков) продължава напред в битката за

...
Отборът на Рилски спортист (Самоков) продължава напред в битката за
Коментари Харесай

Рилски спортист отново се справи с Академик Бултекс 99 и е на полуфинал

Отборът на Рилски състезател (Самоков) продължава напред в борбата за купата през сезон 2018/19 в Националната Баскетболна Лига, откакто довечера възпитаниците на Людмил Хаджисотиров се постановиха при семейството си на Академик Бултекс 99 (Пловдив) с 83:77 (23:35; 20:13; 24:14; 16:15) и по този метод завоюваха четвъртфиналната серия с общ резултат 2:0 победи.

Антъни Гуджино бе над всички за спечелилите и приключи с 20 точки, Малик Диме се регистрира с „ дабъл-дабъл “ – 14 точки и 11 битки, а Златин Георгиев също бе на равнище и завърши с двойни индикатори – 10 точки и 13 асистенции.

Васил Бачев вкара 16 точки за пловдивчани, а Питър Олисемека се регистрира с 14 точки и 15 битки.

Двубоят стартира равностойно с замяна на сполучливи офанзиви и към двата коша, само че малко преди средата на частта пловдивчани поеха цялостен надзор върху събитията на терена и небрежно съумяха да натрупат двуфирен задатък – 35:23.

През вторите 10 минути двата тима си размениха функциите, откакто баскетболистите на Академик Бултекс 99 започнаха да залагат на еднообразни самостоятелни дейности, което даде опция на Рилецо да стартира да топи постепенно, само че несъмнено, разликата и на почивката преднината на гостите от Пловдив към този момент бе единствено пет точки – 48:43.

Самоковци изиграха отлична трета четвърт, която завоюваха с 24:14 и по този метод излязоха напред в резултата след 30 минути игра – 67:62, като в заключителната част възпитаниците на Людмил Хаджисотиров не се пропукаха и съумяха да спрат всички опити на противника за поврат, с което си подсигуриха успеха и класиране за полуфиналите в шампионата – 83:77.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР