Отборът на Рилски спортист поставя начало на участието си във

...
Отборът на Рилски спортист поставя начало на участието си във
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Уулвс - Рилски спортист

Отборът на Рилски състезател слага начало на присъединяване си във ФИБА Къп. Воденият от старши треньора Людмил Хаджисотиров отбор се изправя против литовския Уулвс на полуфиналите в квалификациите за място в груповата фаза на втората по мощ европейска клубна конкуренция на Международната централа. Двубоят стартира довечера от 20:00 часа в зала " Арена Самоков ".

View this post on Instagram
A post shared by rilski_sportist (@rilski_sportist)

Победителят от дуела ще продължи напред към финала на квалификационния шампионат и ще се бори за влизане в групите против Катая и Апоел Хайфа, които са противници в другия полуфинал през днешния ден от 17:00 часа. Финалът ще се организира в петък от 20:00 часа, още веднъж в Самоков.

Днешният мач ще бъде първият формален подобен за Рилски състезател през новия сезон. Сребърните медалисти в НБЛ от предходната акция изиграха няколко контролни срещи в последните дни, като първо завоюваха на два пъти против македонския ТФТ Скопие, а през предходната седмица надиграха Левски в Самоков в генералната си подготовка за квалификациите на ФИБА Къп.
 Рилски състезател стартира похода си към групите на ФИБА Къп Рилски състезател стартира похода си към групите на ФИБА Къп
Отборът на самоковци претърпя съществена смяна по отношение на предишния сезон, като следва да забележим дали новите съществени фигури в селекцията на отбора са обиграни задоволително добре. Както е известно, през лятото Рилски притегли Чавдар Костов, Александър Янев, Крис Минков и Денислав Вутев, както и триото американци Димаджио Уигинс, Еван Бати и Брендън Рандолф.

Тимът на Уулвс към момента не е задоволително различим в Европа, защото той бе образуван преди едвам три месеца. Литовският отбор взе лиценза на завършилия своето битие тим на Джукия, като с помощта на него се състезава в елитното равнище в шампионата на Литва. Независимо от това, че е изцяло нов тим, Уулвс разполага със сериозен бюджет и към този момент го потвърди, откакто съумя да притегли потвърден старши треньор като трикратния притежател на трофея от ЕвроКъп Римас Куртинайтис. Освен това в състава на " вълците " се състезават и някои от литовските национали като Адас Юскевичиус, Ейгирдас Жукаускас и Регимантас Миниотас, а усещане прави и наличието на 209-сантиметровия аржентински народен играч Маркос Делиа.
 Рилецо с нов капитан и една въпросителна преди значимия мач Рилецо с нов капитан и една въпросителна преди значимия мач
Отборът на Уулвс към този момент загатна за своя капацитет, откакто през вчерашния ден отстрани Арис на четвъртфиналите на квалификационния шампионат в Самоков. " Вълците " надиграха именития си гръцки противник с 83:72, с цел да си обезпечат борба с Рилски състезател на полуфиналите на пресявките. Най-резултатни за отбора бяха Адас Юскевичиус и Регимантас Миниотас с по 20 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР