Отборът на Реймс победи с 2:1 Страсбург в единствения мач

...
Отборът на Реймс победи с 2:1 Страсбург в единствения мач
Коментари Харесай

Радост за Реймс в единствения мач, който “жълтите жилетки” не спряха

Отборът на Реймс победи с 2:1 Страсбург в единствения мач през днешния ден от 18-ия кръг на Лига 1. Останалите четири срещи от програмата бяха отсрочени за по-късна дата заради съображения за сигурност от митингите на “жълтите жилетки” из Франция. За на следващия ден са планувани още два мача - Ним - Лил и Лион Монако. Срещата пък стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на терористичния атентат в Страсбург.

Домакините откриха резултата още в шестата минута. Тогава Муса Думбия се възползва от една отбита топка от отбраната и с полуволе прати кълбото зад Матс Селс. До края на първата част Реймс можеше да удвои преднината си, само че няколко пропуща предотвратиха ново попадение. В началото на втората част обаче гостите изравниха. Адриен Томасон се озова на вярното място при една избита топка от вратаря на домакините и прати кълбото зад вратата.

Последва сериозен напън на Реймс, който даде резултат в последна сметка в 66-ата минута. Тогава Матийо Кафаро бе прецизен от директен свободен удар от близо 30 метра, който изненада стража на гостите. До края на мача домакините продължиха да постановат напън, който можеше да донесе нов гол, само че това не стана. Така или другояче триумфът в мача бе за Реймс.

В класирането домакините изпревариха днешния си противник с две точки. Реймс е осми с 25, до момента в който Страсбург остава с 23 на девета позиция. Лига 1 18 кръг, събота 15 декември  Реймс 2:1краен резулат  Страсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР