Отборът на Република Корея се класира за полуфиналите в турнира

...
Отборът на Република Корея се класира за полуфиналите в турнира
Коментари Харесай

Република Корея изхвърли драматично Австралия на четвъртфиналите в турнира за Купата на Азия

Отборът на Република Корея се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на Азия по футбол, откакто в един от огромните конфликти в четвъртфиналите отстрани състава на Австралия с 2:1 след продължения.

На стадион " Ал-Джануб " в Катар двата отбора оправдаха упованията за завладяващ дуел, в който не липсваше и огромна доза драма.

Крейг Гудуин даде задатък на австралийците в 42-ата минута на мача с прелестен удар от въздуха, възползвайки се от подаване на Натаниел Аткинсън.

Този гол изглеждаше, че ще бъде изцяло задоволителен на " кенгурутата ", с цел да стигнат до крайния триумф, само че в добавеното време на срещата звездата на корейците Хюн-Мин Сон беше препънат в наказателното поле и Хи-Чан Хуан осъществя отсъдената дузпа, изпращайки срещата в продължения.



Така се стигна до 104-ата минута, в която капитанът на " азиатските тигри " Сон се разписа с отлично осъществяване от директен свободен удар, което прати Република Корея в полуфиналите на шампионата за Купата на Азия за седми път в историята.

Успехът против Австралия резервира още очакванията на корейците, водени от Юрген Клинсман, да стигнат до първи успех в конкуренцията от 1960-а година насам.

Единственото затруднение, което сега дели Хюн-Мин Сон и компания от място на финала е двубой против Йордания. По-рано през днешния ден тимът от Хашемисткото кралство победи с минималното 1:0 състава на Таджикистан след автогол на Вахдат Ханонов. По този метод за пръв път в историята си йорданците ще играят на полуфиналите в шампионата за Купата на Азия.

В същото време таджикистанците, на които капитан е играещият у нас за ЦСКА 1948 Парвизджон Умарбаев, завършват присъединяване си на четвъртфиналите при своя дебют в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР