Отборът на Ред Бул разкри, че неговите пилоти Макс Верстапен

...
Отборът на Ред Бул разкри, че неговите пилоти Макс Верстапен
Коментари Харесай

Смъртни заплахи към отбора на Ред Бул след Гран При на Сао Пауло

Отборът на Ред Бул разкри, че неговите водачи Макс Верстапен и Серхио Перес, както и техните фамилии са получавали смъртни закани след случилото се в Гран При на Сао Пауло предходната неделя.
 Това ли е повода за издънката на Макс? Това ли е повода за издънката на Макс?
Както е известно на „ Интерлагос “ международният първенец Верстапен пренебрегва заповедта от бокса да пропусне Перес в самия завършек на надпреварата. Така мексиканецът на практика загуби две точки в борбата с Шарл Леклер за второто място в пилотския шампионат. Преди финалния старт за сезона в Абу Даби тази седмица двамата имат еднакъв актив от по 290 точки, само че поради трите си победи водачът на Ферари има преимущество. 
 Хорнър и Марко подсигуряваха, че Верстапен ще оказва помощ на Перес в Абу Даби Хорнър и Марко подсигуряваха, че Верстапен ще оказва помощ на Перес в Абу Даби
В прессъобщение пред началото на уикенда на „ Яс Марина “ от Ред Бул обясниха, че обстановката към този момент е била дискутирана при закрити врата. В същото време те разкриха и смъртните закани и други оскърбителни нападки в обществените мрежи към Верстапен, Перес и техните фамилии. 

„ Като тим ние допуснахме някои неточности в Бразилия. Не бяхме планували обстановката, която се разигра в последната обиколка и не бяхме фиксирали тактика за сходен процес на събитията. За страдание на Макс му беше подредено да пропусне Чеко при излизането от последния завой, без да има време да му се обясни обстановката. Това сложи Макс, който постоянно е бил отворен и почтен екипен състезател, в неприятна обстановка, в която да няма никакво време за реакция, което не беше нашата концепция.

„ След надпреварата Макс приказва почтено и искрено, което разреши на двамата водачи да решат казуса. Отборът одобри аргументите, които Макс посочи, този диалог беше частен и ще си остане подобен, без да има повече мнения по тематиката.

„ Събитията, които последваха в обществените мрежи за неприемливи. Онлайн отношението към Макс, Чеко, тима и нашите фамилии беше шокиращо и тъжно, като за жал ние като спорт прекомерно почтено се сблъскваме с такова отношение. За него няма място в надпреварите или обществото като цяло, би трябвало да сме по-добри.

„ В последна сметка това е спорт, ние сме тук с цел да се състезаваме. Смъртни закани, ненавиждан език и други сходни няма да се телерират. Ние ценим приветствеността и желаеме това да е безвредна среда за работа и забалвение. Насилието би трябвало да спре “, се споделя в обръщението на Ред Бул.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР