Отборът на Ред Бул представи новия си болид за стартиращия

...
Отборът на Ред Бул представи новия си болид за стартиращия
Коментари Харесай

Ред Бул представи претендента за титлата тази година във Формула 1

Отборът на Ред Бул показа новия си болид за започващия на 28 март сезон 2021 във Формула 1. С цветовете тъмносиньо, жълто и неоново алено кандидатът за международната купа RB16B е доста непосредствен и като външен тип и дизайн на болида от предишния сезон. По-голямата образна разлика е, че на задното крило на автомобила е изписано Хонда вместо Астън Мартин. Британската компания към този момент има собствен тим във Формула 1 и няма по какъв начин да продължи да спонсорира собствен съперник на пистата.

And now for the B-Side Meet the RB16B
— Red Bull Racing (@redbullracing) Новият RB16B е лека еволюция, само че огромната смяна идва в лицето на Серхио Перес. Борбеният мексиканец с прелестното си показване през 2020 година с тима на Рейсинг Пойнт самичък си завоюва мястото на Алекс Албън, който пък се трансформира в отчаяние. Надеждите на Ред Бул и почитателите им е, че с идването на Перес като съотборник на Макс Верстапен тимът ще има всички причини да се изправи очи в очи с тоталния доминант – тима на Мерцедес.

Same same...
— Red Bull Racing (@redbullracing) RB16B е последният, който ще бъде с мотор, създаден от Хонда, откакто японската компания ще се отдръпна от Формула 1 в края на сезона. Ред Бул обаче реализираха съглашение с автомобилния производител за продължение на използването им до 2025 година. Отделно стигнаха и до съглашение и с останалите тимове във Формула 1 за „ заледяване “ на задвижващите единици, което ще им разреши да оперират с моторите Хонда до влизането на новите правила.

Lifting the lid on Checo's first Red Bull helmet
— Red Bull Racing (@redbullracing) Новият шампионат стартира с Гран При на Бахрейн на 28 март. Предсезонните проби са събрани в единствено три дни – от 12 до 14 март, поради промени в правилника и ще се проведат също в Бахрейн. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР