Отборът на Ред Бул не планира никакви съществени подобрения по

...
Отборът на Ред Бул не планира никакви съществени подобрения по
Коментари Харесай

В Ред Бул вече са се фокусирали изцяло върху колата за 2023 година

Отборът на Ред Бул не възнамерява никакви основни усъвършенствания по RB18 в оставащите 4 кръга до края на сезона във Формула 1, откакто Макс Верстапен завоюва купата при водачите предварително, а отборът е на път да завоюва и тази при конструкторите. Така по думите на основния механик на „ Биковете “ Роб Маршал, фокусът на екипа на Милтън Кийнс към този момент е напълно върху колата за 2023 година.

„ Целият ни фокус е върху колата за 2023 година. Все още има някои дребни неща, които ще се подобрят, само че няма да има никакви основни усъвършенствания до Абу Даби “, съобщи Маршал при гостуването си на подкаста F1 Nation.
 Ферари стопира да развива колата за този сезон Ферари стопира да развива колата за този сезон
Според основния инженер на Ред Бул Пол Монахан една от аргументите за съществуването на по-малко усъвършенствания във финалната фаза от сезона е таванът на бюджетите, който през тази година е 140 милиона $. Последният по-голям пакет с усъвършенствания за RB18 бе в Сингапур, като измененията бяха главно в зоната на пода. 
 Нови мотори за Ферари и Ред Бул в Щатите? Нови мотори за Ферари и Ред Бул в Щатите?
„ Направихме промени от по няколко милиметра на избрани места. Успяхме да създадем това, откакто нямахме никакви повреди по подовете от стартовете в Белгия, Нидерландия и Италия. Това ни позовли да създадем това усъвършенствания, което ние искахме да въведем на старта на надпреварите отвън Европа, а не по средата. Затова избрахме Сингапур.

„ Има доста фактори, които влияята на подобренията. Например дали имаме „ изгубени “ елементи по пътя до Абу Даби. Това оказва огромно въздействие. Разходите по основаването и превозването на нова част по отношение на напредъка, който тя би ни дала. Дали тя поправя слаба страна на нашия болид, или поддържа някоя друга? Струва ли си, можем ли да го създадем?

„ Дали в случай че използваме нещо ново в Абу Даби няма да подскажем на нашите противници в каква посока работим за следващата година? Толкова доста фактори, които би трябвало да се вземат под внимание при взимането на сходно решение “, изясни Монахан.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР