Отборът на Ред Бул бе наказан с допълнително ограничение от

...
Отборът на Ред Бул бе наказан с допълнително ограничение от
Коментари Харесай

Хорнър: Все още е рано да кажем дали наказанието ни е леко, или тежко

Отборът на Ред Бул бе осъден с в допълнение ограничаване от 10% на времете, в което ще може да употребява своя въздушен тунел в хода на сезон 2023 във Формула 1 поради нарушаването на тавана на бюджетите през 2021 година.

Още когато тази глоба беше оповестена в края на предишния октомври се появиха разнообразни отзиви по отношение на нейната тежест. Според някои това наказване е прекомерно леко, а съгласно други, измежду които несъмнено бе и шефът на „ биковете “ Кристиан Хорнър, тя е задоволително сурова.

По време на образувалата се по-дълга пауза сред стартовете в Австралия и Азербайджан ръководителят на Ферари Фредерик Васьор още веднъж разяснява глобата на Ред Бул, казвайки, че тя е прекомерно лека. Естествено отговорът на Хорнър не закъсня и той сподели пред Sky Sports F1, че към момента е прекомерно рано, с цел да се вършат крайни заключения за тежестта на наказването на неговия тим.
 Ферари: Наказанието на Ред Бул е прекомерно леко Ферари: Наказанието на Ред Бул е прекомерно леко
„ Всеки има мнение и аз счита, че всеки има свободата да има лично мнение. Отборът ни свърши страхотна работа през зимата макар лимитираното време във въздушния тунел. Разбира се то ще си каже думата във втората половина на сезона, когато няма да можем да тестваме толкоз доста нови съставни елементи, какъв брой ще ни се желае.

„ Така че аз счита, че след единствено три надпревари е прекомерно рано да вършим изводи за отражението на наказването върху представянето ни през сезона. Все още има прекалено много надпревари.

„ Чуваме, че Ферари и Мерцедес ще имат огромни усъвършенствания когато се върнем в Европа. Ние не одобряваме нищо за даденост и сме се фокусирали върху себе си и работим с рестриктивните мерки, които имаме. Правим каквото можем с това, с което разполагаме. Знаем, че не е леко наказване, само че ние го одобряваме с вдигната глава и се съобразяваме с него “, сподели Хорнър.
 Доменикали: Новите почитатели на Формула 1 нямат проблем с превъзходството на Ред Бул Доменикали: Новите почитатели на Формула 1 нямат проблем с превъзходството на Ред Бул
В първите три кръга за годината в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия отборът на Ред Бул записва три победи, две от тях двойни и завоюва и трите квалификации. След това мощно начало на годината „ биковете “ изцяло разумно са на върха в класирането при конструкторите с актив от 123 точки и задатък от 58 пред Астън Мартин.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР