Отборът на Реал Сосиедад надви с 2:0 като гост Алавес

...
Отборът на Реал Сосиедад надви с 2:0 като гост Алавес
Коментари Харесай

Реал Сосиедад спечели по-малкото баско дерби

Отборът на Реал Сосиедад надделя с 2:0 като посетител Алавес в мач от осмия кръг на испанското състезание. Микел Оярсабал (77) и Ариц Елустондо (82) се разписаха за " чури урдин " в баския конфликт. Това беше първа турнирна победа за момчетата на Еусебио Сакристан от 25 август насам. Тимът от Витория пък остава на предпоследното 19-о място.

Първото полувреме на " Мендисороса " беше много динамично, само че пропуските оставиха резултата неизменен. За следващ мач най-активен от състава на Алавес беше Алфонсо Педраса. В 11-ата той направи мощен рейд, само че последва неакуратен шут на Ману Алехандро Гарсия. В 25-ата Фернандо Пачеко избави след изстрел на Хуанми. Четири по-късно Педраса даде брилянтна топка за Мунир Ел Хадади, само че преотстъпеният от Барселона прати кълбото прекомерно високо.

В 58-ата минута Хуанми насочи над гредата с глава. В 77-ата гостите от " Аноета " откриха резултата. Защитата на виторианци не се подреди добре, топката стигна до Микел Оярсабал, който насочи в далечния десен ъгъл с удар от към 15 метра - 0:1. Пет минути по-късно Реал Сосиедад удвои. Чаби Прието и резервата Аднан Янузай комбинираха, топката доближи до Ариц Елустондо, който стреля от към 15 метра, получи се рикошет и кълбото трансферира Пачеко за 0:2.

Реал Сосиедад записа първа победа във Витория от 17 години насам.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 8 кръг, събота 14 октомври  Алавес 0:2краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР