Отборът на Реал Мадрид ще играе в полуфиналите на Шампионската

...
Отборът на Реал Мадрид ще играе в полуфиналите на Шампионската
Коментари Харесай

Реал Мадрид довърши започнатото в Лондон

Отборът на Реал Мадрид ще играе в полуфиналите на Шампионската лига по футбол за трета поредна година.

Актуалният притежател на трофея отстрани британския гранд Челси след победа в реванша с 2:0 и общ резултат от двата мача 4:0. Попаденията за спечелилите вкара бразилецът Родриго Гояш, който бе прецизен в 58-мата и в 80-ата минута.
 Реал (Мадрид) отговори на обвиняванията на Барселона
Реал (Мадрид) отговори на обвиняванията на Барселона

С четириминутно видео

Двубоят на " Стамфорд Бридж " обаче не бе по никакъв начин лек за гостите от испанската столица, изключително през първите 60 минути, като само пропуските на нападателите на " сините " и положителните намеси на Тибо Куртоа на вратата резервираха мрежата им суха.
 Анчелоти: Кроос е легенда на Реал, ще завърши кариерата си тук
Анчелоти: Кроос е легенда на Реал, ще завърши кариерата си тук

Ето какво сподели

Челси имаше първата добра опция за гол в мача. В 10-ата минута Н`Голо Канте се оказа изцяло непокрит в наказателното поле на противника, само че ударът му с левия крайник мина на сантиметри от страничната греда.

Реал отговори в 21-вата минута с прекрасен диагонален удар на Родриго, който обаче се отби от външната страна на лявата греда на вратата на Кепа Арисабалага.

Секунди преди края на първото полувреме Челси пропусна невероятна опция да поведе. Центриране от десния фланг мина през всички играчи в наказателното поле на Реал и топката се оказа у левия защитник на домакините Марк Кукурея. Испанецът обаче се засуети, не съумя да стреля от придвижване и в последна сметка ударът му бе блокиран от Куртоа.

С подновяването на играта през втората част Челси пропусна още една добра опция. Конър Галахър и Н`Голо Канте комбинираха в наказателното поле на " белите ", само че ударът на френския халф бе париран от Едер Милитао.

В 54-тата минута целият тим на Челси изиска от основния арбитър Даниеле Орсато втори жълт картон за Милитао, само че италианският рефер реши, че не може да му покаже подобен за фаула против Трево Чалоба.

В 58-мата минута Реал Мадрид откри резултата. Родриго се оказа изцяло непокрит на дясното крило, мина около Рийс Джеймс и навлезе в наказателното поле на Челси. Там той пусна паралелен пас на голлинията, като топката доближи до Винисиус. Лявото крило на Реал не се поколеба и върна подаване към Родриго, който от близка отдалеченост бе прецизен за 0:1.

В идващите минути играта се придвижи още по-плътно в полето на гостите, които обаче съумяха да издебнат опция за още една контра, с която взеха решение мача. Това се случи в 80-ата минута, в която Винисиус изведе Федерико Валверде, уругваецът продължи към Родриго и за бразилеца не бе проблем да осъществя за повторно.

В полуфиналите, които ще се играят на 9 и 10 май и 16 и 17 май, Реал ще срещне спечелилия от двойката сред Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. Преди реванша в Германия британският отбор води с 3:0.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР