Отборът на Реал Мадрид се завърна на победния път в

...
Отборът на Реал Мадрид се завърна на победния път в
Коментари Харесай

Реал се вдигна след почивката и пречупи Олимпия

Отборът на Реал Мадрид се завърна на победния път в Евролигата, откакто изкова трагична победа над Олимпия Милано с крайното 83:77 (23:20, 24:30, 20:11, 16:16) в един от най-интригуващите конфликти от програмата на шестия кръг в най-силния клубен европейски баскетболен шампионат.

По този метод " лос бланкос " записаха третата си вярна стъпка от началото на акцията в конкуренцията, като сега заемат деветата позиция във краткотрайното класиране с баланс от 3-3. Тимът на Олимпия е в същата обстановка, като воденият от легендата Еторе Месина отбор се намира едно място по-надолу в таблицата със същия актив.

Първото полувреме мина на доста високи обороти, като гостите от Мадрид бяха тимът, който нанесе откриващия удар в срещата. Баскетболистите на Чус Матео се радваха на задатък от шест точки в първата четвърт при 15:21, само че на старта на втория интервал тимът на Олимпия доближи до цялостен поврат и с добра серия на своя ръка провокира промяна на водачеството при 35:30. До края на полувремето двата отбора продължиха надлъгването, като в последна сметка италианците водеха с 50:47 на огромната отмора. 

Реал стегна отбраната в третата част и след посредственото показване във втория интервал, в който " белите " позволиха цели 30 точки, то след почивката концентрацията в отбора се увеличи и отборът ограничи противника до 11 точки в третата част. По този метод мадридчани се снабдиха с преднина от шест точки преди старта на последната четвъртина, като в нейното начало задатъкът на гостите се повиши до 14 при 63:77. Отборът на Олимпия се хвърли на обезверен заключителен взлом, който обаче бе застопорен сполучливо от панер и фаул на Габриел Дек за 75:83 в последните секунди.

Джанан Муса поведе колоната за спечелилите с 25 точки, 5 битки и 5 асистенции. Марио Хезоня способства за триумфа с 15 точки, а Валтер Таварес се отличи с 11 точки и 9 битки.

Кевин Пангос вкара 21 точки за тима на Олимпия. Николо Мели осъществя още 12 точки, а Наз Митру-Лонг се разписа с 11 точки и 4 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР