Отборът на Реал Мадрид се върна победния път след грешната

...
Отборът на Реал Мадрид се върна победния път след грешната
Коментари Харесай

Реал отново на победния път, задълбочи кризата в Алавес

Отборът на Реал Мадрид се върна победния път след неверната стъпка против Бетис. Момчетата на Зинедин Зидан победиха с 2:1 при гостуването си на Алавес в мача от шестия кръг на Ла Лига. И двете попадения за триумфа бяха дело на Дани Себайос, а за домакините прецизен бе Ману Гарсия.

Така след три триумфа, две ремита и едно проваляне, „ кралете “ събраха актив от 11 точки на четвъртото място. Алвес продължава без точка на 19-о място.

Зрителите станаха очевидци на вълнуваща среща, в която с изключение на три гола и имаше и куп положения, както и няколко греди.

Алавес стартира мощно срещата, като в началните минути момчетата на Джани Де Биаси претендираха и за дузпа. Въпреки по-уверения старт в мача на домакините, момчетата на Зинедин Зидан поведоха след 10 минути игра. При бърза офанзива отдясно, топката бе върната към Дани Себайос, който овладя добре в пеналта, освободи се от опеката на бранителите на Алавес и се разписа с удар по земя в долния десен ъгъл на вратата на Фернандо Пачеко – 1:0. След половин час игра, Кристиано Роналдо можеше да повиши на 2:0, само че ударът му след едно центриране от корнер мина над вратата. Минута по-късно, изстрел с глава на Рафаел Варан излезе в навън.

Алавес не се отхвърли да търси изравняването и то пристигна в 40-ата минута, когато Ел Хадиди бе добре изведен отдясно, центрира в наказателното поле, където Ману Гарсия бе оставен непокрит и направи 1:1.

Радостта на домакините обаче не търпя дълго и единствено след три минути „ белите “ още веднъж излязоха напред. При центриране отдясно по офанзивата на Реал, в наказателното поле на Фернандо Пачеко настъпи безредие, получи се рикошет и топката се озова в краката на Себайос, който чакаше пред пеналта и с мощен удар направи 2:1.

След почивката момчетата на Зинедин Зидан спретнаха серия от умели офанзиви. Първо Иско заплаши Пачеко, който обаче бе внимателен и избави.

Кристиано Роналдо стреля от отдалеченост в 63-ата минута, само че шансът покри Пачеко и топката се отби в десния му дирек. Лудият напън на Кралския клуб продължи и единствено минута след гредата, Серхио Рамос се озова в центъра на събитията. Капитанът означи, само че попадението не бе зачетено поради маркиран преди този момент фаул.

Алвес сподели още веднъж зъби в 70-ата минута. Появилия се като запаса Алфонсо нацели напречната греда, а пет минути след него Рамос не съумя да се разпише на празна врата след подаване отдясно на Иско. Събитията продължиха да се развиват повече от динамично и минута по-късно Алфонсо поде страхотна офанзива, а изстрелът му се удари в десния дирек.

В 87-ата минута Иско стигна до една отбита топка, само че последвалият му удар бе блокиран.

Програмата на седмия кръг планува домакинство на „ белия балет “ на Еспаньол, а Алавес ще направи аудиенция на Леванте.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР