Отборът на Реал Мадрид се класира за финалната четворка в

...
Отборът на Реал Мадрид се класира за финалната четворка в
Коментари Харесай

Реал Мадрид възкръсна срещу Партизан у дома и се класира за полуфиналите в Евролигата

Отборът на Реал Мадрид се класира за финалната четворка в баскетболната Евролига, елиминирайки сръбския Партизан след популярен поврат в решителния мач №5 от серията посред им, който се изигра в испанската столица, а в него домакините се постановиха с 98:94.

Успехът за " лос бланкос " пристигна извънредно трагично, защото при започване на второто полувреме те изостава с цели 18 точки, само че въодушевени от играта на опитните Серхио Родригес и Серхио Юл испанците заличиха изцяло своя пасив и в последна сметка завоюваха срещата, с което подпечатаха своя билет за финалната четворка в Кауанас, Литва идната седмица.

Победата за Реал Мадрид в сряда вечер имаше и историческа стойност, тъй като испанският гранд се трансформира в първия отбор в историята на Евролигата, който съумява да завоюва серията си, откакто е изоставал с 0-2 победи в серията. Припомняме ви, че момчетата на Хесус Матео изгубиха първите два дуела вкъщи, само че след това завоюваха и двете срещи в Белград, а късно нощес довършиха цялостния поврат пред родна аудитория.

Джанан Муса стана най-резултатен за успеха със своите 20 точки, а невероятният в тази среща Серхио Родригес добави 19, влизайки от пейката. Марио Хезоня вкара 14 пункта, а 222-сантиметровият Уолтър Тавареш приключи с 12, като националът на Кабо Верде игра с четири персонални нарушавания на сметката си през съвсем цялото второ полувреме.

От другата страна Кевин Пънтър се завърна за Партизан след наказването си от два мача и направи всичко допустимо, с цел да класира " гробарите " в идната фаза, вкарвайки 28 точки (7 тройки), само че това в последна сметка не се оказа задоволително. За гостите Данте Екзъм добави 16 пункта, а Матиас Лесор приключи с 13.

По този метод Реал Мадрид оформи баскетболно " Ел Класико " с Барселона в полуфиналите на Евролигата в повтаряне на миналогодишния дуел сред двата отбора на същата фаза. Тогава мадридчани продължиха напред, а " каталунците " ще имат своя късмет за реванш на 19 май (петък) от 21.00 часа българско време, когато стартира вторият полуфинал в тазгодишното издание на Евролигата.

Другият финалист в шампионата пък ще бъде избран в мача сред Олимпиакос с Александър Везенков в редиците си и френският Монако, който през вчерашния ден вечерта в профил също в пети съдбоносен мач от серията израелския Макаби Тел Авив след победа с 97:86. Мачът сред " червено-белите " и " монегаските " ще бъде още веднъж на 19 май (петък) от 18.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР