Отборът на Реал Мадрид се класира за финала на Суперкупата

...
Отборът на Реал Мадрид се класира за финала на Суперкупата
Коментари Харесай

Реал надви Атлети в драматичен полуфинал за Суперкупата

Отборът на Реал Мадрид се класира за финала на Суперкупата на Испания, откакто победи градския си противник Атлетико Мадрид с 5:3 след продължения в първия полуфинален конфликт от конкуренцията, която се организира в Саудитска Арабия.


В Рияд двата отбора направиха атрактивен и трагичен конфликт, изпълнен с обрати. Атлети започнаха стремително и поведоха в резултата още в 8-та минута посредством бранителя Марио Ермосо, само че до 25-та минута Кралският клуб към този момент бе стигнал до цялостен поврат с попадения на Антонио Рюдигер и Ферлан Менди. В 37-та минута Антоан Гризман изравни, като с този гол се трансформира в голмайстор номер 1 в историята на Атлетико Мадрид със 174 попадения, задминавайки легендата на клуба Луис Арагонес. Тимът на Диего Симеоне бе покрай успеха след автогол на Рюдигер в 76-та минута, само че Дани Карвахал изравни за 3:3 пет минути преди края на постоянното време и прати мача в продължения. Там изглеждаше, че ще се стигне до дузпи, само че в 116-та минута Реал поведе след автогол на Стефан Савич, а в сами край Брахим Диас оформи крайното 5:3.

Така Реал се класира за финала на шампионата, където в неделя ще срещне Барселона или Осасуна, които тази към този момент ще се изправят един против различен във втория полуфинал. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР