Отборът на Реал (Мадрид) се класира за финала на Шампионската

...
Отборът на Реал (Мадрид) се класира за финала на Шампионската
Коментари Харесай

Реал е на финал в Шампионската лига след нов знаменит обрат на Бернабеу

Отборът на Реал (Мадрид) се класира за финала на Шампионската лига, след победа с 3:1 в мача-реванш от полуфиналите на шампионата с Манчестър Сити.

Кралският клуб изоставаше с 0:1 до 89-ата минута, преди Родриго да означи два гола в границите на 120 секунди да означи два гола, а точка на спори да постави Карим Бензема от дузпа в третата минута на първото продължение. Така с общ резултат 6:5 съставът на Карло Анчелоти продължава напред към финалния конфликт с .

" Гражданите " откриха резултата четвърт час преди края на постоянното време. Бернардо Силва проби в половината на " белите ", напредна към наказателното поле и подаде надясно към Рияд Марез, който с компактен и мощен изстрел се разписа в близкия горен ляв ъгъл на вратата, защитавана от Тибо Куртоа.

Кралският клуб изравни резултата в последните секунди на постоянното време. Едуардо Камавинга центрира диагонално отляво в наказателното поле на Сити, където на втората греда Карим Бензема от въздуха пусна паралелно подаване на голлинията към Родриго, който изпревари Едерсон и с едно допиране прати топката в близкия ляв ъгъл на вратата.

Вдъхновени от попадението, " лос бланкос " означиха второ попадение в първата минута на добавеното време. Дани Карвахал центрира отдясно в пеналтерията на гостите от Манчестър, където Марко Асенсио отклони топката за Родриго, който с глава за повторно разпечата мрежата зад стража Едерсон.

Така общият резултат стана 5:5 и срещата влезе в две продължения по 15 минути.

В третата минута от първото продължение Реал получи правото да извърши дузпа за нарушаване на капитана на Манчестър Сити Рубен Диаш против капитана на домакините - Карим Бензема. Именно френският нападател се нагърби с осъществяването на 11-метровия углавен удар и елегантно прати топката в долния ляв ъгъл на Едерсон.

До повече попадения в срещата не се стигна и Реал (Мадрид) си обезпечи конфликт с Ливърпул на 28 май на " Парк де Пренс ", в повтаряне на финала от 2018 година, който " белите " завоюваха с 3:1 след две фрапантни неточности на тогавашния пазач на " мърсисайдци " Лорис Кариус.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР