Отборът на Реал Мадрид пренаписа историята на Евролигата и се

...
Отборът на Реал Мадрид пренаписа историята на Евролигата и се
Коментари Харесай

Легендите на Реал изведоха мадридчани към паметен обрат над Партизан, ще гледаме Ел Класико в Каунас

Отборът на Реал Мадрид пренаписа историята на Евролигата и се трансформира в първия отбор, преодолял пасив от 0-2 победи в четвъртфиналната фаза на шампионата. " Кралския клуб " направи това, в което е най-хубав, а точно - да обезврежда двуцифрен задатък по пътя към паметна победа с 97:91 (22:23, 17:32, 30:21, 28:15) над Партизан в решителния пети мач от серията, извършен в зала " УиЗинк Сентър " в испанската столица. 

По този метод възпитаниците на Чус Матео се класират за Финалната четворка на шампионата, където ще се изправят против най-големия си зложелател е лицето на Барселона. Ел Класико ще се организира на 19 май в " Жалгирио Арена " в Каунас, като спечелилият от срещата ще се изправи против Олимпиакос или Монако в разногласието за трофея през сегашния сезон. 

Преди обаче да си помислят въобще за Финалната четворка, мадридчани трябваше да наваксат цели 18 точки закъснение на старта на третата четвърт. Партизан поддържаше безапелационната си преднина през целия ход на третия интервал, само че в края на четвъртината домакините съумяха да се стегнат и да съкратят изоставането си до седем точки при 69:76. 

В четвъртата част пристигна времето на легендите в бяло да поемат щафетата. Серхио Родригес и Серхио Люл качиха тима на гърба си, като двамата комбинираха за 21 от общо 28-те точки на Реал в частта. По този метод " лос бланкос ", които бяха и с още един деец на терена - Руди Фернандес, надлъгаха по-неопитния си противник и посредством основните стрелби на " старите кучета " измъкнаха успеха. 

Джанан Муса бе най-резултатен за Реал с 20 точки. Серхио Родригес се отличи с 19 точки и 6 асистенции, Марио Хезоня вкара 13 точки, Валтер Таварес добави 12 точки и 7 битки, а Найджъл Уилямс-Гос осъществя 10 точки. Серхио Люл приключи срещата с 8 точки, всичките в последната четвърт. 

Кевин Пънтър изригна с 28 точки при 7/13 пукотевица от тройката за Партизан, които обаче не бяха задоволителни. Данте Екзъм вкара 16 точки, Матиа Лесор добави 13 точки, а Йоанис Папапетру завърши с 10.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР