Отборът на Реал Мадрид надигра у дома Барселона с 2:0

...
Отборът на Реал Мадрид надигра у дома Барселона с 2:0
Коментари Харесай

Реал повали Барса и се върна на върха в Ла Лига

Отборът на Реал Мадрид надигра вкъщи Барселона с 2:0 в 423-то издание на Ел Класико в среща от 26-ия кръг на испанската Ла Лига.

Кралският клуб влезе в дербито с закъснение от две точки от безконечния противник, само че стартира по-добре конфликта игрово и насочи няколко неточни удара по посока вратата на Марк-Андре Тер Стеген. От своя страна, гостите рядко доближиха до рискове пред стража на Реал Тибо Куртоа. След приключването на първия половин час игра, каталунският гранд стигна до две положителни обстановки пред белгийския вратар – първо, Артур не съумя да откри задачата, а след това изстрел на Лионел Меси попадна в обсега на Куртоа и той мазета настрана.

През втората част „ Белият балет “ бе по-настъпателният в дейностите си и Иско на два пъти имаше късмет да изведе Зинедин Зидан и компания напред в резултата. Това в последна сметка се случи в 71-та минута, когато Тони Кроос изведе по фланга Винисиус Жуниор, той напредна и след изстрел, рикоширал в Жерар Пике, осъществя за 1:0. В края на срещата домакините подпечатаха трите точки след точната намеса на влезлия от аварийна пейка Мариано Диас.

Така, Реал се върна на върха в Ла Лига с точка преднина пред Барса и се реваншира на своите последователи за загубата от Леванте в предходния кръг. За каталунците пък това беше пето проваляне отвън дома. В идващия кръг мадридчани гостуват на Бетис, до момента в който „ блаугранас “ излизат против Реал Сосиедад. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР