Отборът на Реал Мадрид надигра като гост Севиля в дербито

...
Отборът на Реал Мадрид надигра като гост Севиля в дербито
Коментари Харесай

Реал нанесе първа загуба на Севиля в Ла Лига

Отборът на Реал Мадрид надигра като посетител Севиля в дербито на петия кръг в испанската Ла Лига.

Възпитаниците на Зинедин Зидан стигнаха до скъпия триумф през втората част на дуела, когато Карим Бензема се разписа с глава след центриране на Дани Карвахал. Иначе, двата отбора влязоха в срещата без загуба от началото на акцията, като андалусийци бяха посочени за лек любимец преди първия съдийски сигнал на „ Рамон Санчес Писхуан “ поради отличното си показване под управлението на някогашния ментор на Кралския клуб Хулен Лопетеги.

Домакините обаче по този начин и не съумяха да насочат прецизен изстрел по посока вратата на Тибо Куртоа и в последна сметка закономерено отстъпиха на добре подредения тактически състав на мадридчани. Успехът изкачи Реал до втората позиция в шампионата, като „ белите “ са един от трите тима без проваляне от старта на сезона дружно с Атлетик Билбао и новака Осасуна.

Победата е скъпа и поради обстоятелството, че идва в кръг, в който съперниците на Зидан за купата – Барселона и Атлетико Мадрид, позволиха неточности (каталунците изгубиха от новака Гранада, а „ дюшекчиите “ приключиха наедно със Селта). „ Белия балет “ отстъпва единствено на Билбао в таблицата поради по-лоша голова разлика, а Севиля към този момент е пети. В идващия промеждутъчен кръг Реал приема вкъщи Осасуна, а Севиля гостува на Ейбар. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР