Отборът на Реал Мадрид излезе еднолично на първо място в

...
Отборът на Реал Мадрид излезе еднолично на първо място в
Коментари Харесай

Реал Мадрид се измъкна от клопката на Алавес

Отборът на Реал Мадрид излезе еднолично преди всичко в класирането на Испания, откакто победи като посетител с 2:1 Алавес. Двубоят от 15-ия кръг на Ла Лига се игра под проливния дъжд, който затрудни и двата отбора. Прекият противник на Реал Мадрид - Барселона - гостува в неделя на Атлетико Мадрид.

Попаденията за триумфа осъществиха Серхио Рамос и Дани Карвахал, до момента в който за домакините Лукас Перес се разписа от дузпа. Гарет Бейл стартира като титуляр срещата, само че беше сменен в 67-ата.

Деветата си победа в шампионата и трета поредна Реал Мадрид подпечата след почивката. Всичко по-интересно в срещата се случи през второто полувреме. В 52-ата минута Серхио Рамос даде преднина на гостите. След центриране от фаул на Тони Кроос, капитанът на Белия балет, останал непокрит, скочи над всички и засече за 1:0.

В 60-ата минута основният рефер реши да се съветва във ВАР, откакто играчите на Алавес желаеха да бъде отсъдена дузпа, само че такава не последва. Само две минути по-късно, обаче домакините бяха ощастливени тъкмо с углавен удар. Серхио Рамос задържа съперников състезател, което обаче не остана неусетно. Точен от бялата точка в 65-ата минута за 1:1 беше Лукас Перес.

Играчите на Зинедин Зидан обаче към момента бяха споделили последната си дума. В 70-ата минута след офанзива отдясно, Иско скочи над всички и засече с глава от близко, само че топката се отби в главата, Дани Карвахал с бърза реакция направи добавка за 2:1.

С триумфа Реал Мадрид е на първото място в Примера дивисион с 31 точки, до момента в който Алавес остава на 13-а позиция с 18 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР