Отборът на РБ Лайпциг спечели убедително с 4:1 при визитата

...
Отборът на РБ Лайпциг спечели убедително с 4:1 при визитата
Коментари Харесай

РБ Лайпциг надигра убедително Бохум като гост, Айнтрахт също се завърнаха към победите

Отборът на Република България Лайпциг завоюва безапелационно с 4:1 при визитата си на Бохум в среща от 24-ия кръг на немската Бундеслига.

Срещата стартира мъчно за момчетата на Марко Розе, които се оказаха догонващи след единствено 7 минути игра, когато прецизен за домакините беше Максимилиан Витек.

Реакцията на " биковете " пристигна след тъкмо половин час игра, когато Дани Олмо изравни резултата, като преди този момент и гол на Шави Симонс бе анулиран поради засада след интервенция на ВАР.

Равенството се задържа до почивката, само че през второто полувреме гостите от Лайпциг напълно поеха контрола върху протичащото се на игрището и стигнаха до три безответни попадения, като точни бяха Люис Опенда и Юсуф Поусен, а Иван Ордец от състава на домакините си означи автогол.

След този триумф Република България Лайпциг остава на 5-ото място в подреждането с актив от 43 точки, до момента в който Бохум е на 15-ата позиция с 25 пункта.



В същото време отборът на Айнтрахт Франкфурт също се завърна към успехите в шампионата, откакто надигра с 2:1 като посетител състава на Хайденхайм.

Автогол на Бенедикт Гимбер и попадение на Нилс Нкунку осигуриха на " орлите " удобен задатък до 50-ата минута, а малко преди да изтече първия час игра Марвин Пийрингер оформи крайния резултат, вкарвайки почетен гол за домакините.

В класирането Айнтрахт заема 6-ото място с 37 точки, до момента в който Хайденхайм е на 11-ата позиция с 28 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР