Отборът на РБ Лайпциг продължава към втория кръг на Купата

...
Отборът на РБ Лайпциг продължава към втория кръг на Купата
Коментари Харесай

РБ Лайпциг и Байер Леверкузен тръгнаха мощно за Купата на Германия

Отборът на Република България Лайпциг продължава към втория кръг на Купата на Германия след безапелационна победа над втородивизионния Зандхаузен с 4:0 като посетител. Това бе и първи формален мач за новия ментор на „ биковете “ Джеси Марш.

Сребърните медалисти от предишния сезон в шампионата означиха по две попадения в двете полувремена. През първата част се разписаха Уили Обран в четвъртата и Амаду айдара в 45-ата минута.

Кристофър Нкунку в 60-ата и Доминик Собослай в 81-ата минута оформиха крайния резултат през второто полувреме.

Отборът на Байер Леверкузен също не срещна компликации при гостуването си четвъртодивизионния Локомотив Лайпциг и го надигра с класическото 3:0. Интересното бе, че това също бе първи формален мач и за новия ментор на „ аспирините “ Херардо Сеаоне.

С две попадения се отличи Карим Демирбай, който първо откри в петата минута от дузпа, а по-късно оформи и крайния резултат в 87-ата минута. Между тях се разписа и Карим Белараби в 14-ата минута.

Щутгарт пък разгроми с 6:0 нискоразредния БФК Динамо, до момента в който Аугсбург преодоля Грайфсвалд с 4:2. Хановер пък се оправи с Нордерщед след победа с 4:0.

Изненада обаче сервира третовизионният Оснабрюк, който в профил изпадналия от Бундесригата Вердер Бремен след триумф с 2:0. Българският юношески национал Илия Груев-младши беше в групата на Вердер за дуела, само че остана на аварийна пейка през всичките 90 минути.

По-късно през днешния ден, от
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР