Отборът на РБ (Лайпциг) не допусна изненада при гостуването си

...
Отборът на РБ (Лайпциг) не допусна изненада при гостуването си
Коментари Харесай

Ново перфектно гостуване и РБ се настани на трето място

Отборът на Република България (Лайпциг) не позволи изненада при гостуването си на последния в Германия Нюрнберг и си потегли с трите точки след най-малък триумф с 1:0. По този метод най-малко за малко “червените бикове” изместиха Борусия (Мьонхенгладбах) от третото място. Лукас Клостерман осъществя единствения гол в срещата в 40-ата минута, а още в 10-ата домакините пропуснаха дузпа.

За Лайпциг това е четвърта победа в последните четири гостувания в Бундеслигата. Само единият гол разлика не би трябвало да заблуждава, тъй като Разенбалшпорт беше цялостен стопанин на терена, само че просто не съумя да вкара още.

И въпреки всичко нещата можеха да протекат и по различен метод, само че в 10-ата минута Хано Бееренс стреля в напречната греда от бялата точка, с което лиши Нюрнберг от задатък. В оставащите 80 минути обаче домакините единствено един път уцелиха очертанията на вратата.

Nuremberg haven't won a Bundesliga game since September 2018.#FCNRBL pic.twitter.com/qfejyYhRnh
— DW Sports (@dw_sports) March 2, 2019
Това беше двубой сред най-слабата офанзива - тази на “франките”, против най-хубавата отбрана в Бундеслигата, поради което крайният резултат не е неочакван.

Нюрнберг остава на последно място, като няма победа от септември насам. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 24 кръг, събота 2 март  Нюрнберг 0:1краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР