Отборът на РБ Лайпциг е определян за фаворит във финала

...
Отборът на РБ Лайпциг е определян за фаворит във финала
Коментари Харесай

Розе преди финала за Купата на Германия: Тук сме, за да спечелим

Отборът на Република България Лайпциг е определян за любимец във финала на шампионата за Купата на Германия по футбол против Айнтрахт Франкфурт, а капитанът Вили Орбан съобщи, че отборът бързо привиква със завръщането си в Берлин, където ще се играе мачът в събота. 

Клубът от Лайпциг завоюва първия си огромен трофей през предишния сезон, побеждавайки Фрайбург, а в този момент още веднъж ще опита да стигне до оценката на „ Олимпиащадион “. „ Тук сме за четвърти път в последните пет години. Ситуацията е съвсем като да се прибираме вкъщи. Очакваме мача с неспокойствие. Имаме голям късмет да защитим трофея. Не са доста тимовете, които са реализирали това “, разяснява Орбан на конференция по-рано през днешния ден. 
 Купата е по-важна от моето бъдеще, съобщи треньорът на Айнтрахт Оливер Гласнер Купата е по-важна от моето бъдеще, съобщи треньорът на Айнтрахт Оливер Гласнер
Байерн Мюнхен, който победи Република България Лайпциг във финала през 2019-а, бе последният отбор, който е достигал до четири финала за пет години (2016-2020). Баварците са и последният състав, който съумява да отбрани трофея – през 2014-а и 2020 година. Роденият в Лайпциг старши треньор Марко Розе се стреми към първото си съществено отличие в Германия, откакто преди е бил отпред на Локомотив Лайпциг, Борусия Мьонхенгладбах и Борусия Дортмунд. Той изведе тима до третото място в Бундеслигата, а Айнтрахт Франкфурт приключи на седма позиция. 

„ Финалът не може да се съпоставя с шампионата, където съставите се срещат два пъти. Няма значение кой е любимец. В дадения ден всеки може да победи всеки. Тук сме, с цел да спечелим. Трябва да създадем последната крачка “, съобщи Розе, който има две шампионски трофеи и Купа на Австрия с Република България Залцбург.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР