Отборът на Райо Валекано направи пореден силен мач и стигна

...
Отборът на Райо Валекано направи пореден силен мач и стигна
Коментари Харесай

Райо Валекано все по-близо до зона Шампионска лига след победа над Алмерия

Отборът на Райо Валекано направи следващ мощен мач и стигна до триумф с 2:0 против борещия се за оцеляване отбор на Алмерия. И двата гола паднаха след почивката, като първото пристигна след автогол на Родриго Ели (54`), а второто бе дело на Алваро Гарсия (63`)

С триумфа Райо се изкачи на пета позиция и към този момент има актив от 32 точки, намирайки се единствено на 3 пункта от квотите за Шампионска лига. Алмерия към този момент е на 14-о място с 22 точки и е единствено с 3 пункта над “опасната зона ”.

Двата тима не изневериха на атакуващия си жанр и самоуверено погледнаха към основаването на голови положения още от първите минути на срещата. Ситуациите пред двете порти в действителност бяха рискови и неколкократно вратарите трябваше да се намесват, само че по този начин и не се стигна до гол през първата част.

Или най-малко постоянен подобен. В 22-ата минута Иси от Райо Валекано се разписа, само че попадението му бе анулирано, тъй като халфът бе в засада.

Като цяло гостите бяха по-активния отбор до края на полувремето, само че по този начин и не съумяха да стигнат до гол. Така двата тима се отдръпнаха на почивката при нулево тъждество

След подновяването на играта Рай Валекано натисна  и шансът се усмихна на столичани в 54-ата минута, когато състезател на Алмерия си означи безразсъден автогол. В опит да избие една топка след центриране, Родриго Ели протегна крайник и отклони коженото кълбо в личната си врата.

По-малко от 10 минути по-късно домакините нанесоха съдбоносен удар и посегнаха към трите точки. Иси направи страховит извеждащ пас към Алваро Гарсия, който реагира бързо, с цел да стигне до топката пред вратаря и да я прати във вратата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР