Отборът на ПСЖ надигра с 2:1 у дома състава на

...
Отборът на ПСЖ надигра с 2:1 у дома състава на
Коментари Харесай

Два ранни гола на Мбапе помогнаха на ПСЖ за победа срещу Ювентус

Отборът на ПСЖ надигра с 2:1 вкъщи състава на Ювентус в дербито на първия ден от груповата фаза на Шампионската лига.

На своя " Парк Де Пренс " двата гола за френският първенец осъществя Килиан Мбапе през първата част, а след почивката Уестън Маккени върна един гол за " Старата госпожа ".

Двубоят започва по страховит метод за момчетата на Кристоф Галтие, които поведоха след единствено пет минути игра. Неймар копна топката над защитата на гостите, а без да се колебае Мбапе стреля мощно от въздуха отблизо разстояние и преодоля Матия Перин за 1:0.

В 22-та минута още веднъж френската звезда на ПСЖ бе в прегръдките на своите съотборници, откакто се разписа след чудесно двойно подаване с Ашраф Хакими.

Уестън Маккени върна очакванията на гостите от Ювентус при започване на втората част, вкарвайки с глава след центриране от корнер на Филип Костич. Вина за гола носи и стражът на домакините Джанлуиджи Донарума, който излезе неразчетено при подаването на Костич и това в допълнение улесни Маккени при завършващия удар.

След гола " бианконерите " се пробваха да натиснат своя противник, само че все пак не стигнаха до съществени рискове пред вратата на ПСЖ и по този начин успеха остана за Килиан Мбапе и компания, като това бе и първият случай в историята, в който френският отбор побеждава Юве.

В другата среща от групата пък Бенфика се оправи с 2:0 като хазаин на Макаби Хайфа. И двете попълнения пристигнаха при започване на второто полувреме и бяха дело на Рафа Силва и Алхандро Грималдо.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР