Отборът на Порто победи с 3:1 Шалке 04 в мач

...
Отборът на Порто победи с 3:1 Шалке 04 в мач
Коментари Харесай

Порто победи Шалке, но и двата отбора са доволни тази вечер

Отборът на Порто победи с 3:1 Шалке 04 в мач от Група “D” на Шампионската лига, като по този метод завоюва конкуренцията и продължава като първи отбор към елиминациите. Въпреки загубата германците няма да си спомнят с прекомерно неприятно днешната вечер, защото по-рано денем получиха помощ от Галатасарай, който победи Локомотив (Москва) и по този начин също подпечата визите на отбора към идната фаза на конкуренцията.

След нулево първо полувреме резултатът бе открит от “драконите” в 52-ата минута. Едер Милитао се извиси над отбраната на германците и с глава даде преднина на отбора си. Само три минути по-късно пристигна вторият гол във вратата на Шалке. Многоходова офанзива изведе Хесус Корона на чиста позиция, който съумя да прокара топката във вратата, макар шпагат на неприятелски футболист на голлинията.

В самия завършек на мача пък двата отбора си размениха по едно попадение за крайния резултат. Набил Бенталеб понижи от дузпа, а Муса Марега, оставен самичък против вратаря технично го трансферира за крайното 3:1.

Така Порто събра 13 точки в актива си и кръг преди края на етапа е неосъществим на върха. Шалке остава с осем и се класира напред като втори тим. Галатасарай и Локомотив (Москва) пък ще се борят за третото място, което дава право на продължение към Лига Европа. Турците са с четири точки, а руснаците с три. Шампионска Лига 5 кръг, сряда 28 ноември  Порто 3:1краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР