Отборът на Полша се класира за Евро 2020 след като

Отборът на Полша се класира за Евро 2020 след като ...

Полша подпечата визата за Евро 2020 след успех над Северна Македония.


Отборът на Полша се класира за Евро 2020 след като победи Северна Македония с 2:0 в домакински мач от квалификационната група G. Попаденията паднаха в заключителните минути на двубоя и бяха дело на Пшемислав Франковски и Аркадиуш Милик. 

Първата интересна ситуация в срещата бе в 10-ата минута, когато Гжегож Кричовяк Полша получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към долния ляв ъгъл. Столе Димитриевски обаче извади добър рефлекс и успя да блокира опита. 

Минути по-късно Пьотр Желински Полша изпусна огромен шанс да открие резултата. Той достигна до отбитата топка, но ударът му се отби в напречната греда.

До края на първата част не се случи нищо вълнуващо, но второто полувреме поляците се бяха заредили с нови сили. В 50-ата минута Себастиан Шимански Полша стреля от добавка от средно разстояние, но нацели дясната греда.

В 73-ата минута Аркадиуш Милик Полша скочи за центриране в зоната пред вратата и нанесе добър удар с глава, който обаче премина на сантиметри над напречната греда. 

Само минута по-късно Пшемислав Франковски връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле, реодоля вратаря и с нисък удар в средата на вратата откри резултата в срещата.

Шест минути по-късно Аркадиуш Милик намери топката и с брилянтен удар я изпрати в левия ъгъл на вратата, за да подпечата победата на поляците и да ги изпрати на Евро 2020.

В самото добавено време на срещата Кшищоф Пьонтек получи брилянтно подаване и пропиля голяма възможност да направи резултата класически, шутирайки от наказателното поле малко встрани от лявата греда.

Така Полша се класира за Европейското първенство догодина, запазвайки си първата позиция с 19 точки. Отборът на Северна Македония е трети с 11 спечелени точки. 

Източник: gong.bg