Отборът на Полша се класира за Евро 2020 след като

...
Отборът на Полша се класира за Евро 2020 след като
Коментари Харесай

Полша подпечата визата за Евро 2020 след успех над Северна Македония

Отборът на Полша се класира за Евро 2020 откакто победи Северна Македония с 2:0 в домашен мач от квалификационната група G. Попаденията паднаха в заключителните минути на дуела и бяха дело на Пшемислав Франковски и Аркадиуш Милик.

Първата забавна обстановка в срещата бе в 10-ата минута, когато Гжегож Кричовяк Полша получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към долния ляв ъгъл. Столе Димитриевски обаче извади добър инстикт и съумя да блокира опита.

Минути по-късно Пьотр Желински Полша изпусна голям късмет да открие резултата. Той доближи до отбитата топка, само че ударът му се отби в напречната греда.

До края на първата част не се случи нищо вълнуващо, само че второто полувреме поляците се бяха заредили с нови сили. В 50-ата минута Себастиан Шимански Полша стреля от добавка от приблизително разстояние, само че нацели дясната греда.

В 73-ата минута Аркадиуш Милик Полша скочи за центриране в зоната пред вратата и нанесе добър удар с глава, който обаче мина на сантиметри над напречната греда.

Само минута по-късно Пшемислав Франковски връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле, реодоля вратаря и с невисок удар в средата на вратата откри резултата в срещата.

Шест минути по-късно Аркадиуш Милик откри топката и с брилянтен удар я изпрати в левия ъгъл на вратата, с цел да подпечата успеха на поляците и да ги изпрати на Евро 2020.

В самото добавено време на срещата Кшищоф Пьонтек получи брилянтно подаване и пропиля огромна опция да направи резултата типичен, шутирайки от наказателното поле малко настрана от лявата греда.

Така Полша се класира за Европейското състезание следващата година, запазвайки си първата позиция с 19 точки. Отборът на Северна Македония е трети с 11 извоювани точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР