Отборът на Пирин Разлог започна по перфектен начин ¼-финалната си

...
Отборът на Пирин Разлог започна по перфектен начин ¼-финалната си
Коментари Харесай

Пирин заби здрав волейболен шамар на Левски

Отборът на Пирин Разлог стартира по съвършен метод ¼-финалната си серия против Левски във волейболната Суперлига. Пред лична аудитория момчетата на Северин Димитров победиха „ сините” с 3:0 на гейма (25:17, 25:23, 32:30). Горещата поддръжка на почитателите в зала „ Септември” изигра своята роля и въодушеви любимците им да нанесат сериозен удар по упоритостите на столичани.

Първият гейм в мача беше същинска злополука за „ сините”. Те записаха цели 6 неточности от сервис и вкараха единствено 1 директна точка, като не съумяха да затруднят изключително посрещането на Пирин. В същото време домакините демонстрираха страхотна успеваемост в офанзива и изцяло разумно завоюваха с разлика – 25:17.

1-и гейм: 25:17, 6 неточности от сервис за Левски и единствено 1 директна точка, в това време Пирин позволи 5 неточности. Много по-висок % в офанзива за Пирин, макар не изключително безапелационното посрещане

Следващата част беше много по-равностойна. Левски съвсем от самото начало водеше минимално, като на моменти разколебаваше посрещането на Пирин. Голямото оръжие на Разлог обаче беше блокадата. Именно с блок на Георги Чалъков домакините взеха съдбоносен задатък от 24:22, а това им оказа помощ да завоюват с 25:23.

Блокадата на Пирин работеше безукорно и в третия гейм. Домакините поведоха много безапелационно с 15:10. Въпреки всичко Левски откри метод да завърже нещата. Блокаут на Ради Попов от Пирин даде първи мачбол за домакините при 24:22, но „ сините” го отразиха, с цел да изравнят резултата с обсада на Смилен Мляков. Направилият доста мощен мач за домакините Ради Попов получи неприятна топка от разпределителя си при идната офанзива, а това отвори късмет за Левски и отборът на Владо Николов излезе напред посредством пусната топка от Симеон Александров.

Пирин въпреки всичко се задържа в мача и още веднъж излезе напред при 27:26 след сполучлив блок против Симеон Александров. Оттам нататък нещата се движеха точка за точка, а всичко завърши поради неприятно извършена офанзива на „ сините”. Пирин избави топката и провежда нахлуване на собствен ред, което Ради Попов приключи резултатно по диагонала – 32:30.

Следващият мач е на 12 март, понеделник, като хазаин естествено ще бъде Левски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР