Отборът на Пирин Благоевград сътвори голямата изненада в 18-ия кръг

...
Отборът на Пирин Благоевград сътвори голямата изненада в 18-ия кръг
Коментари Харесай

Пирин нанесе нов звучен шамар по шампионските амбиции на ЦСКА

Отборът на Пирин Благоевград сътвори огромната изненада в 18-ия кръг на efbet Лига, откакто „ орлетата”, които са предпоследни в класирането на efbet Лига, направиха тъждество – 1:1, против носителя на Купата на България ЦСКА.

Гостите от столицата поведоха в резултата в 70-ата минута, когато Карло Мухар с акуратен удар „ отключи” благоевградската врата, само че прекомерно надменното отношение от ЦСКА и прибирането на футболистите пред личната им врата им доенсе огромните неприятности и неприятният резултат, откакто Станислав Манолев означи изравнителното попадение за Пирин надълбоко в добавеното време. До края на срещата не остана време за реакция от ЦСКА, който се прибра от Благоевград с една точка.

ЦСКА пък не навакса разликата след по-ранния триумф на Лудогорец и „ червените” остават втори с 33 точки и са на девет зад „ орлите”, само че и с мач по-малко. За ЦСКА следва влиятелен мач от групите на Лигата на конференциите против Рома идния четвъртък, а в неделя отборът ще посрещне Черно море в София. За Пирин пък следва аудиенция в Разград на Лудогорец.

Мачът в Благоевград стартира без напън от един от двата тима, а първата опция бе на сметката на ЦСКА в осмата минута. Ник Хенгелман потегли да пресича неразчетено топката, а Йоан Баи реши да трансферира нидерландеца, само че опита на крилото на ЦСКА не откри очертанията на благоевградската врата.

Столичани започнаха да владеят от ден на ден и повече топката, само че "орлетата " се бяха прибрали отлично в своята половина и се отбраняваха ловко против ЦСКА. В 14-ата Карло Мухар опита удар от сериозна отдалеченост, само че топката бе прекомерно неточна, с цел да затрудни Хенгелман. В 18-ата Радослав Митревски трябваше да направи насилствена промяна в своя тим, защото Юлиан Попев не можеше да продължи мача, а на негово място влезе Христофор Хубчев.

60 секунди по-късно Жорди Кайседо спря с тил към вратата топката и бе маркиран от Бодуров. Еквадорецът даде обратно леко за Греъм Кери, а ирландецът насочи мощен удар, само че Хенгелман отрази опита му. Малко по-късно Йоан Баи отляво даде обратно към дъгата на наказателното поле за Кери. Ирландецът шутира от въздуха с левия крайник, само че топката на откри очертанията на вратата на домакините.

Пирин успяваше все по този начин добре да затваря множеството пространства пред тима на Стойчо Младенов, за който му се получаваха само разиграванията посредством двойни подавания. Четири преди края на първата част Йоан Баи комбинира с Мазику точно с двойно вляво и реши да шутира от доста дребен ъгъл, само че не откри път за топката иточен удар нямаше.

Второто полувреме стартира с куп статични положения за двата тима, само че от тях не произлизаше нищо рисково за двамата вратари. След час игра Младенов извади Тибо Вион и пусна Иван Турицов. В 66-ата ЦСКА стигна до доста преференциална опция за гол. Жеферсон центрира доста добре топката зад Николай Бодуров, а Георги Йомов опита да отигра с глава и го стори, само че неопределено.

Халфът на ЦСКА Карло Мухар получи подаване от Йоан Баи пред дъгата на наказателното поле на "орлетата ". На три пъти хърватинът си настройки топката и насочи извънредно акуратен удар в долния десен ъгъл на Хенгелман, който не можеше да стори нищо в тази обстановка - 1:0 за гостите.

Пирин стартира да играе по-агресивно след позволения гол, а четвърт час преди края Брахими напредна доста добре отдясно и влезе в наказателното поле на "червените ", само че не понечи да стреля, след което стартира да се върти пред Карол Метс, след което се подхлъзна и игра с ръка. В 82-ата пък Жорди Кайседо насочи първия си прецизен удар в срещата, само че Хенгелман отрази.

ЦСКА провежда контранападение в последната минута от постоянното време, а Греъм Кери насочи изстрел с десния крайник, само че топката не откри очертанията на вратата на Пирин. При удара на Кери Николай Бодуров се хвърли на шпагат да стопира ирландеца, само че след удара по топката той закачи неприятно крилото на ЦСКА в глезена, който трябваше да получи здравна помощ. При повторението на обстановката се видя, че обстановката е малко преди наказателното поле и поради това ВАР не прегледа за евентуално нарушаване за дузпа.

ЦСКА на Стойчо Младенов се върна извънредно обратно след осъществения гол и натискът на Пирин се засилваше от ден на ден и повече. Така "орлетата " стигнаха до обоснован гол надълбоко в добавеното време. Станислав Манолев порази някогашния си тим, откакто опитният футболист се измъкна от опеката на Иван Турицов след центриране отдясно и Манолев с прелестен удар от въздуха изравни резултата в добавеното време - 1:1.

Съдия: Волен Чинков

Стадион: "Христо Ботев ", Благоевград

FT /

0:1 Карло Мухар (71)

1:1 Станислав Манолев (90+1)

Пирин: Ник Хенгелман, Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Красимир Станоев, Мохамед Брахими, Николай Бодуров, Петър Занев, Светослав Дяков, Станислав Костов, Станислав Манолев, Юлиян Попев

Резерви: 1. Марио Кирев, 73. Венцислав Бенгюзов, 26. Иван Тасев, 44. Конър Хендерсън, 9. Преслав Йорданов, 17. Спас Георгиев, 45. Христофор Хубчев

Старши треньор: Радослав Митревски

ЦСКА: Густаво Бусато, Тибо Вион, Юрген Матей, Карол Метс, Брадли Мазику, Жеферсон Телес, Карло Мухар, Георги Йомов, Греъм Кери, Йоан Баи, Жорди Кайседо

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 29. Томас Лам, 14. Калоян Кръстев, 30. Яник Вилдсхут, 28. Пламен Гълъбов, 11. Хамза Чатакович

Старши треньор: Стойчо Младенов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР