Отборът на Пирин Благоевград победи с 2:0 у дома изпадналия

...
Отборът на Пирин Благоевград победи с 2:0 у дома изпадналия
Коментари Харесай

Пирин си осигури оставане в елита след победа над изпадналия Спартак Варна

Отборът на Пирин Благоевград победи с 2:0 вкъщи изпадналия от елита Спартак Варна в среща от 35-ия кръг в Първа лига. Успехът изкачи тима от Благоевград на 11-то място в крайното класиране с актив от 34 точки.

Още в петата минута топката доближи до Вячеслав Велев след центриране от ъглов удар. Той откри Мартин Смоленски, който откри Даниил Кондраков и той с пета изпрати топката в мрежата за 1:0.

Последваха опити за по-добри изяви за варненци, които инкасираха второ попадение по-късно повече от четвърт час игра. В 16-ата минута Венцислав Бенгюзов центрира от корнер, Вячеслав Велев се измъкна от отбраната на гостите и с глава прати топката в десния ъгъл на вратата на " соколите ".

В средата на първата част Евандро подаде за Денис Баланюк, само че вратарят Максим Ковальов избави шута му.

До края на първата част Румен Руменов от гостите и Иван Тасев от домакините пропуснаха да се разпишат.

След почивката опит за гол на Бен Карамоко от Спартак беше париран от притичалия Андрей Йорданов. След тъкмо един час игра Даниел Начев пусна за Жоао Марио, само че вратарят Максим Ковальов се намеси уверено.

До края на срещата Жоао Марио още веднъж пропусна да осъществя почетен гол за варненци, които към този момент бяха изпаднали от елита с 25 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР