Отборът на Перу спечели с 1:0 гостуването си на директния

...
Отборът на Перу спечели с 1:0 гостуването си на директния
Коментари Харесай

Перу нанесе стратегически удар на Колумбия

Отборът на Перу завоюва с 1:0 гостуването си на директния съперник за класиране на Мондиал 2022 - Колумбия. " Инките " и " лос кафетерос " бяха с по 17 точки преди снощния мач в Баранкиля, само че с успеха гостите взеха леко преимущество единствено три кръга преди края на квалификациите в зона КОНМЕБОЛ.

Срещата в града край Карибско море мина напълно под диктовката на домакините, които обаче по този начин и не съумяха да намерят пътя към мрежата зад стража Педро Галесе. Въпреки че насочиха 29 удара, а " червено-белите " единствено 4, колумбийците не съумяха да измъкнат даже точка от своя противник. Единственото попадение в срещата падна пет минути преди края на постоянното време, когато Едисон Флорес наказа Давид Оспина.

Плеядата звезди в състава на Колумбия, измежду които игралите през днешния ден като титуляри Радамел Фалкао, Рафаел Сантос Боре, Хамес Родригес и Луис Диас, напълно съществено рискуват да останат отвън първите пет тима в Южна Америка и да изтърван Световното състезание през ноември и декември. В момента " трикольорите " са на шеста позиция със 17 точки, а в идната си среща гостуват на Аржентина, която от дълго време си обезпечи присъединяване в Катар.

Перу също не е във допустимо най-изгодната позиция, макар че е четвърти с 20 пункта и е с три точки преднина пред снощния си противник. За " инките " предстоят срещи с Еквадор, който е трети с 24 точки, както и с Уругвай. " Урусите " са единствено с точка по-малко от перуанците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР