Отборът на Перу може да бъде изваден от участие на

...
Отборът на Перу може да бъде изваден от участие на
Коментари Харесай

Изхвърлят Перу от Мондиал 2018?

Отборът на Перу може да бъде изваден от присъединяване на Мондиал 2018, в случай че в страната бъде признат противоречив закон, съгласно който футболната федерация ще премине под контрола на страната, написа локалното издание “Либеро”.

Подобен надзор на управляващите над федерациите опонира на разпоредбите на ФИФА, което моге да докара до отстраняването на перуанската и надлежно невъзможността националният тим да играе на международното. Въпросният закон е препоръчан от локалната политичка Палома Носеда, която стимулира концепцията си това, че държавното управление би трябвало да помогне на перуанския спорт.

Случващото се в Перу се следи с интерес най-много в Италия, защото “скуадра адзура” не съумя да се класира. Иначе Перу доближи до международното, откакто завоюва интерконтиненталния бараж с Нова Зеландия.

Последните информации от Перу гласят, че под натиска на публичното мнение държавното управление е спряло въпросния законопроект, който ще бъде модифициран по този начин, че да не влиза в несъгласие с наредбите на ФИФА.

La presión de hinchas, dirigentes y personalidades del fútbol frenó el proyecto de ley que pretendía sacarnos de #Rusia2018. https://t.co/H8CrjEKPV8 pic.twitter.com/XjuX50qECQ
— Libero.pe (@liberope) November 22, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР