Отборът на Перу е полуфиналист в тазгодишното издание на Копа

...
Отборът на Перу е полуфиналист в тазгодишното издание на Копа
Коментари Харесай

COPA AMERICA 2021: Дузпи решиха съдбата на Перу и Парагвай

Отборът на Перу е полуфиналист в тазгодишното издание на Копа Америка. “Инките” изиграха трагичен конфликт с Парагвай, който приключи 3:3 в постоянното време, а при дузпите по-точни бяха възпитаниците на Рикардо Гарека.

Натурализираният италианец Джанлука Лападула вкара два гола за Перу и към този момент има три от началото на шампионата, с колкото е и звездата на Аржентина Лионел Меси. Двата отбора приключиха в понижени сформира след червени картони на Густаво Гомес от Парагвай в 45-ата минута и Андре Карийо в 85-ата.

Густаво Гомес даде преднина на Парагвай в 11-ата минута, само че в 21-ата Лападула изравни след пас на Карийо. Отново Лападула беше прецизен в 40-ата минута, като наказа неточност на вратаря на “гуараните” Антони Силва. Ситуацията за Парагвай се утежни още повече след аления картон на голмайстора Гомес в самия завършек на полувремето.

Тимът на Едуардо Берицо сподели темперамент Хуниор Алонсо се разписа за 2:2 в 54-ата минута. В 80-ата рикошет оказа помощ на Йошимар Йотун да забие трети гол за Перу, само че малко по-късно Карийо беше изпъден, а финалният взлом на парагвайците донесе изравнителен гол на Габриел Авалос. По правилник незабавно се пристъпи към осъществяване на дузпи. Ектор Мартинес и Брайън Самудио от “гуараните” не уцелиха вратата, а ударът на Алберто Еспинола беше избавен от Педро Хайесе и по този метод Перу продължи напред и ще срещне Бразилия на полуфиналите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР