Отборът на Павликени спечели у дома с 3:0 срещу Партизан

...
Отборът на Павликени спечели у дома с 3:0 срещу Партизан
Коментари Харесай

Бой, кръв и червени картони на мач в Павликени

Отборът на Павликени завоюва вкъщи с 3:0 против Партизан (Червен бряг) в дуел от 29-ия кръг на Северозападната Трета лига. Мачът беше придружен с грозни подиуми, пердах, кръв и червени картони. Срещата стартира с превес за гостите, като Борислав Иванов пропусна да вкара с глава още в началните секунди. После и съотборника му Христо Димов се размина с попадение.

До почивката Йордан Йорданов и Георги Христов пък можеха да осъществят за Павликени след статични положения. Димо Атанасов откри резултата в 60-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушаване против Стефан Гинчев. Червенобрежкият отбор незабавно потегли напред. Гинчев обаче беше изведен самичък против вратаря и удвои в 75-ата минута. Накрая влезлия като запаса Александър Танков получи топката зад отбраната и също се разписа. Дотук със спортно-техническите достолепия.

За останалото описа пред Sportal.bg играещият треньор на Партизан Любомир Иванов.

„ В 44-ата минута вратарят на Павликени Венцислав Димитров изблъска в тил нашия играч Георги Петков при спряна игра. Съдията, които се оправи чудесно през първото полувреме, сподели на двамата жълти картони. След последния му сигнал за първата част тръгнахме към съблекалните. В тунела Венцислав Димитров изчака Георги Петков, удари го и двамата се сбиха. От нашия тим потеглиха да ги разтървават. От трибуните слязоха почитатели на терена и към тунела. Резервният ни играч Милен Тонев беше повален и удрян от футболистите на Павликени Тодор Чирпанов и Атанас Фиданин. В същото време цялото лице на Георги Петков към този момент беше в кръв. Делегатът на срещата Светослав Стефанов ни успокои, че всеки ще си получи заслуженото. Помислихме си, че мача ще бъде преустановен. Не стана обаче. Съдията ни извика да излизаме за второто полувреме. Съобщи ни, че отстранява с червени картони Венцислав Димитров и Георги Петков, а глоби с жълти картони Милен Тонев и Тодор Чирпанов. Попитах го за какво не ги в профил и тях, само че отговор не получих. Той е прочут – тъй като Павликени щеше остане с девет футболисти на терена. С този двоен критерий, съдията отсъждаше през цялото второ полувреме. В 59-ата минута не свири дузпа за нас за нарушаване против Христо Димов. Секунди по-късно при еднакъв фаул против Стефан Гинчев отсъди дузпа и Димо Атанасов откри резултата. Не знам за какво продължаваме да се ядосваме, като нищо не се трансформира. Тенденциозното съдийство в този мач ни лиши от двама съществени футболисти за полуфинала в сряда за купата на Аматьорската футболна лига против Витоша (Бистрица). Сигурен съм, че в случай че тези покъртителни подиуми се бяха разиграли в Червен бряг, мача щеше да бъде преустановен и присъдена служебна загуба за домакина. Днес не се случи, тъй като съдиите са от Велико Търново, единствено на 30 км от Павликени. Знаем, че Павликени имат сложена цел – шесто място в крайното класиране, само че не това е метода да я реализиран “, съобщи Любомир Иванов.

Стартови сформира:

Павликени: 1. Венцислав Димитров, 32. Атанас Фиданин, 17. Ивайло Маринов, 3. Георги Христов, 5. Йордан Йорданов, 8. Даниел Йорданов, 22. Тодор Чирпанов, 25. Димо Атанасов, 11. Красен Трифонов (капитан), 77. Мартин Ширтев, 7. Стефан Гинчев.

Партизан – 12. Веселин Ганчев, 7. Калоян Тодоров, 16. Галин Великов (капитан), 17. Момчил Стоянов, 14. Борислав Иванов, 3. Георги Петков, 21. Димитър Димитров, 11. Любомир Иванов, 20. Дилян Димитров, 5. Петьо Славчев, 9. Христо Димов.

Играещ треньор – Любомир Иванов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР