Отборът на Парма победи с 1:0 Фиорентина в мач от

...
Отборът на Парма победи с 1:0 Фиорентина в мач от
Коментари Харесай

Парма спаси кожата, Фиорентина ще трепери още

Отборът на Парма победи с 1:0 Фиорентина в мач от 37-ия кръг на италианското състезание на своя стадион „ Енио Тардини”. По този метод „ пармалатите” си подсигуряваха присъединяване и през идващия сезон в Серия А, до момента в който „ виолетовите” ще би трябвало да внимават до последния кръг на шампионата.

Отборът на Парма обаче завоюва заветните три точки не толкоз елементарно и с автогол. В 80-ата минута след осъществяване на фаул, Жерсон в опита си да почисти топката, я вкара в личната си врата за 1:0.

Парма към този момент може да чества, до момента в който Фиорентина ще би трябвало да внимава, защото към момента има възможност да изпадне, в случай че загуби вкъщи от Дженоа в идващия финален кръг, а Емполи победи Интер на "Сан Сиро ".

Оборът на Парма към този момент е на 12-о място с 41 точки, а Фиорентина на 14-о с 40, колкото имат още Болоня и Удинезе. Емполи също е над рисковата зона с 38 точки на 17-а позиция. Дженоа е с една по-малко на 18-о. Фрозиноне и Киево към този момент са наясно със ориста си на изпадащи. Шампион на Италия е Ювентус.

Последният кръг в Италия е плануван за 26 май.

Първенство на Италия, срещи от 37-ия кръг в Серия "А ":
Киево Верона - Сампдория 0:0
Парма - Фиорентина 1:0
Емполи - Торино 4:1

по-късно през днешния ден:
Милан - Фрозиноне
Ювентус - Аталанта
Наполи - Интер

в понеделник:
Лацио - Болоня

от събота:
Удинезе - СПАЛ Ферара 3:2
Дженоа - Каляри 1:1
Сасуоло - Рома 0:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР