Отборът на Пари Сен Жермен записа изразителен успех над Сент

...
Отборът на Пари Сен Жермен записа изразителен успех над Сент
Коментари Харесай

ПСЖ развенча Сент Етиен и се възползва от грешка на Марсилия

Отборът на Пари Сен Жермен записа експресивен триумф над Сент Етиен в мач от 18-ия кръг на френската Лига 1. Възпитаниците на Томас Тухел се постановиха с 4:0 и се възползваха от неверната стъпка на Марсилия в Метц (1:1), с цел да усилят преднината си на върха на седем точки, макар че парижани са и с мач по-малко.

На два пъти в мача се разписа Килиан Мбапе, а другите две попадения бяха дело на Леандро Паредес и Мауро Икарди.

Първото полувреме се разви чудесно за гостите, които още в 9-ата минута съумяха да излязат напред в резултата. След офанзива отдясно и центриране в наказателното поле, Бернат стреля по диагонала, само че вратарят мазета. Отбитата топка обаче попадна на пътя на Леандро Паредес, който от воле я насочи във вратата за 1:0. Преди да се озове в мрежата, топката тупна подло пред вратаря, за това го затрудни оптимално.

В 35-ата минута домакините от Сент Етиен останаха с човек по-малко на терена, откакто Ахолу получи пряк червен картон за остро влизане в краката на съперник.

В заключителните минути на първата част парижани вкараха нов гол, с който тотално пречупиха съпротивата на Сент Етиен. След превъзходна композиция сред Неймар и Мбапе, французинът се разписа с лекост, останал самичък против вратаря.

В 62-ата минута Неймар си създаде дузпа, която обаче аристократично пропусна. Бразилецът стреля от бялата точка и макар че залъга стража на домакините, пращайки го в противоположния ъгъл, стреля в левия непряк дирек.

Точно 10 минути по-късно след пропуща на Неймар, Мауро Икарди въпреки всичко повиши на 3:0. След центриране отляво и неточност в защитата на домакините, която не съумя да почисти топката, тя попадна в Икарди, който бе оставен безусловно самичък, а за него не представляваше компликация да стреля тъкмо за следващ гол във вратата на Сент Етиен.

Крайния резултат оформи Мбапе след независима акция минута преди края на постоянното време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР