Отборът на Пари Сен Жермен разгроми състава на Анже с

...
Отборът на Пари Сен Жермен разгроми състава на Анже с
Коментари Харесай

Неймар и ПСЖ с побой срещу директния си преследвач

Отборът на Пари Сен Жермен разгроми състава на Анже с 4:0 в дуел от 9-тия кръг на френската Лига 1. Попаденията за домакините означиха Мауро Икарди, Пабло Сарабия, Идриса Гей и Неймар.

През целия дуел парижани изцяло преобладаваха на терена, като тимът на Анже, който е втори във краткотрайното класиране, по този начин и не сътвори същински проблеми за тима на Томас Тухел. В 13-та минути пристигна дебютното попадение. Пабло Сарабия получи топката в обстановка 1 на 1 серщу бранител на Анже, преодоля го и заби топката в долния ляв ъгъл на вратата на Людовик Бютел.

В 37-та минута Сарабия още веднъж беше замесен в събитията. След многоходва офанзива испанецът центрира към точката на дузпата, с топката се размина Идриса Гей, преди арженстинската звезда Икарди да вкара за 2:0.

В началото на втората част своя звезден момент въпреки всичко имаше и Гей. В 59-та минута Сарабия беше открит на задната греда, овладя топката и с компактен шут уцели страничния дирек на вратата на Бютел. Топката обаче се върна в краката на испанския нападател и той откри Гей, който от 5-6 метра нямаше по какъв начин да сбърка за 3:0.

В първата минута на добавеното време за следващ път се изяви огромната звезда Неймар. След бърза контраофанзива Ерик Максим Чопо-Мотинх изведе бразилецът самичък против вратаря на гостите. Неймар преодоля без проблем Бютел, след което вкара на празна врата за крайното 4:0.

По този метод ПСЖ събра 21 точки след 9 кръга и оглавява безапелационно класирането. Анже, от своя страна, макар провалянето продължава да е на 2-ро място с 16 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР