Отборът на Пари Сен Жермен постигна победа с 2:1 при

...
Отборът на Пари Сен Жермен постигна победа с 2:1 при
Коментари Харесай

ПСЖ победи Ювентус, но не успя да спечели група H в Шампионската лига

Отборът на Пари Сен Жермен реализира победа с 2:1 при визитата си на Ювентус в дуел от последния шести кръг на група H в Шампионската лига.

Парижани откриха резултата на „ Ювентус Стейдиъм “ в 12-ата минута, когато Килиан Мбапе получи топката в половината на „ бианконерите “, промуши кълбото сред краката на Федерико Гати, който го задържа за фланелката, мина около шпагата на Мануел Локатели и с фалцов изстрел от дъгата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Войчех Шчесни, като топката се отби в страничната греда преди да се оплете в мрежата.

Ювентус изравни резултата в 39-ата минута. Локатели насочи по диагонал центриране към дясната страна на наказателното поле на ПСЖ, където Хуан Бернат увисна, като зад него дебнеше Хуан Куадрадо, който с полонж с глава продължи топката към Леонардо Бонучи, като вратарят Джанлуиджи Донарума докосна топката, само че не съумя да промени траекторията ѝ и Бонучи с шпагат се разписа в опразнената врата за 1:1.

Френският първенец още веднъж излезе напред в резултата в 68-ата, когато голмайсторът Мбапе изведе отляво в наказателното поле резервата Нуно Мендеш, който с първото си допиране в мача се разписа, откакто стреля по диагонал по земя, разписвайки се в далечния низък ляв ъгъл на стража Шчесни.

В класирането Пари Сен Жермен е втори с 14 точки, колкото има и водачът Бенфика, само че съставът на Кристоф Галтие има по-малко осъществени голове като посетител от лисабонските „ орли “. Ювентус заема третото място с три пункта и продължава присъединяване си в 1/16-финалите на Лига Европа. Последен е Макаби Хайфа, който завършва изявите си в европейските клубни шампионат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР