Отборът на Пари Сен Жермен постигна комфортна победа с 4:1

...
Отборът на Пари Сен Жермен постигна комфортна победа с 4:1
Коментари Харесай

Мбапе и Неймар с поредна наказателна акция във Франция

Отборът на Пари Сен Жермен реализира удобна победа с 4:1 при семейството на Амиен в среща от 19-тия кръг на френската Лига 1. С два гола се регистрира Килиан Мбапе, до момента в който по един прибавиха Неймар и Мауро Икарди. Почетното попадение за гостите беше дело на Стивън Мендоса.

През първото полувреме самодейността беше напълно в интерес на момчетата на Томас Тухел. Това донесе резултат още в 10-та минута. След бърза контраофанзива Неймар изведе Килиан Мбапе самичък против стража на Амиен и французинът го трансферира с лекост за 1:0.

До края на първата част Килиан Мбапе, Икарди и Неймар имаха нови благоприятни условия за гол, само че стражът на Амиен Режи Гюртне се оправи чудесно.

Броени секунди след рестарта на мача през второто полувреме резултатът към този момент беше подсилен. Анхел Ди Мария беше открит с изострен пас сред противниковите отбранителни линии и съумя да откри Мауро Икарди в кулоар. Самият Икарди съумя да преодолее двама бранители и да подаде на Неймар на точката на дузпата, а за бразилецът не представляваше проблем да направи резултата 2:0.

В 65-та минута резултатът към този момент беше класичеси. След превъзходен диагонален пас на Неймар към Анхел Ди Мария аржентинецът пое добре и пусна пас към Килиан Мбапе, който разстреля Гюртне от дребен ъгъл за 3:0.

Само 5 минути по-късно гостите въпреки всичко върнаха едно попадение. След прекрасен самостоятелен рейт на Фосени Диабате крилото пласира отлично центриране към задната греда, където Стивън Мендоса означи с добре изпълнено воле.

В края на срещата въпреки всичко беше остана време и за последно попадение за ПСЖ. В 84-та минута Хуан Бернат центрира от десния фланг, а Мауро Икарди засече по атрактивен метод, с цел да оформи крайното 4:1.

По този метод Пари Сен Жермен събра 45 пункта след 18 мача изиграни мача, до момента в който Амиен остана на сериозното 18-то място със 17 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР