Отборът на Пари Сен Жермен постигна голям обрат и надви

...
Отборът на Пари Сен Жермен постигна голям обрат и надви
Коментари Харесай

Перфектно второ полувреме донесе късен обрат на ПСЖ над шампиона Лил

Отборът на Пари Сен Жермен реализира огромен поврат и надделя първенеца Лил с в огромното дерби от 12-ия кръг на френската Лига 1. Джонатан Дейвид изведе "песовете " напред в резултата в 31-ата, само че Маркиньос възвърне равенството в 74-ата минута. Анхел Ди Мария обаче донесе цялостния поврат за домакините с попадение в 88-ата минута.

Срещата започва със страховит късмет за гостите да поведат в резултата още преди да са изтекли и 60 секунди от нея. Ренато Санчес подхвана скоростна контраофанзива и изведе чудесно вдясно в поливаната на ПСЖ Жонатан Иконе, който пък центрира по тревата към далечната греда в наказателното поле, където нахлуващия Бурак Йълмаз стреля мигновено, само че Джанлуиджи Донарума сподели превъзходен инстикт и мазета в ъглов удар.

В 14-ата минута последва нова опция за „ песовете “. Йълмаз бе изведен отдясно и незабавно центрира в наказателното поле, където Иконе съумя да засече, само че около лявата греда на Донарума.

Първият късмет за ПСЖ пристигна в 23-ата минута, когато Лионел Меси комбинира с Анхел ди Мария пред наказателното поле, който си освободи пространство и стреля, само че в ръцете на Иво Гърбич.

Домакините по този начин и не успяваха да застрашат вратата на своите посетители, което даде нова опция за Лил и този път амнистия нямаше. В 31-ата минута гостите разиграха чудесно през центъра, след което топката стигна до Йълмаз вляво, влезе в наказателното поле, залъга Тило Келер и центрира на първа греда, където Джонатан Дейвид бе оставен непокрит и просто засече във вратата на Донарума – 0:1.



Пет минути преди края на първата част ПСЖ беше покрай изравняването. Домакините разиграха чудесно вдясно, като топката мина през Келер, Ди Мария и Меси преди да доближи до Джорджиньо Вайналдум. Той пък изведе хитро Ди Мария в наказателното поле, който опита да откри далечния ъгъл на вратата, само че топката прелетя около дясната греда на Гърбич.

В добавеното време на първото полувреме Меси стреля непосредствено от директен свободен удар пред наказателното поле, само че надалеч от задачата.

⏸ HALF-TIME ⏸

⚽️ |
— LOSC EN (@LOSC_EN)
На почивката беше осъществена изненадваща смяна в състава на парижани. Суперзвездата Лионел Меси беше сменен от Мауро Икарди, като съгласно медиите във Франция причина за това е появил се проблем с травма.

Две минути след началото на втората част Лил имаше доста огромна опция за втори гол. Иконе изведе чудесно отдясно в наказателното поле голмайстора Дейвид, който стреля, само че ударът му бе избавен от Донарума. Топката обаче още веднъж попадна в Дейвид, който се опита да комбинира с Йълмаз на границата на вратарското поле, само че турският национал бе блокиран.

В 55-ата минута Ди Мария изведе отляво в наказателното Неймар, който стреля през краката на Зеки Челик, само че в ръцете на Гърбич.

В ответната офанзива „ песовете “ още веднъж имаха късмет за попадение. Дейвид получи пред наказателното поле и пусна пас вдясно за Йълмаз, който доста технично се опита да копне топката с външен фалц с левия си крайници, само че Донарума избави. Кълбото обаче попадна в Ренато Санчес, който го даде на Дейвид на точката за дузпа и стреля, само че над вратата.

В 59-ата минута Ди Мария шутира мощно от отдалеченост, само че Гърбич мазета.

Десет минути по-късно Вайналдум откри Неймар пред наказателното поле, а бразилецът съумя да си проправи път сред трима играчи на Лил, влезе в наказателното поле и стреля, само че се получи рикошет в краката на Жозе Фонте и излезе в корнер.

ПСЖ продължи с натиска и в 73-ата минута бе доста покрай изравняването. Резервата Нуно Мендеш направи чудесно двойно с Неймар, след което португалецът изведе отляво Ди Мария. Последва центриране на аржентинеца в наказателното поле, където Мауро Икарди бе забравено на към точката за дузпа и стреля с глава, само че над вратата на Гърбич.

Само минута по-късно обаче парижани възвърнаха равенството. Неймар изведе отляво в наказателното поле Ди Мария, който копна топката към далечната греда, където на границата на вратарското поле напълно самичък бе оставен капитанът Маркиньос, а бразилецът прати топката неспасяемо под гредата във вратата за 1:1.



GAME ON.

❤️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР