Отборът на Пари Сен Жермен надви с 3:1 тима на

...
Отборът на Пари Сен Жермен надви с 3:1 тима на
Коментари Харесай

Мбапе се завърна с два гола и донесе първа победа на Енрике начело на ПСЖ

Отборът на Пари Сен Жермен надделя с 3:1 отбора на Ланс в среща от третия кръг на френската Лига 1. Головете за домакините означиха Марко Асенсио (45') и Килиан Мбапе (52', 90'+1'), а почетният гол за гостите падна след автогол на Шкриниар.
Срещата стартира в борба към централната линия, като с времето домакините от Пари Сен Жермен постановиха преса в половината на противника, а в 8-ата минута даже нацелиха гредата. Няколко секунди по-късно и Ланс стигна до първото забавно положением като Франковски центрира рисково в наказателното поле на парижани и завоюва корнер за своите.
След това мачът продължи с преса от страна на Пари Сен Жермен, до момента в който Ланс тормозеше домакините с високоскоростни контраатаки. При една от тях в 19-ата минута Томасон нанесе внезапен удар от границата на наказателното поле след рикошет, само че опитът му беше прахосан, откакто топката мина високо над напречната греда.
Натискът на домакините даде своите плодове секунди преди края на постоянното време на първата част. Уарен Заир - Емери плъзна топката към Марко Асенсио на границата на наказателното поле и той откри лявата страна на мрежата с превъзходен удар.

Пари Сен Жермен стартира взривоопасно второто полувреме, като играчите на Луис Гарсия съвсем незабавно вкараха втори гол. Само седем минути след подновяването на играта Килиан Мбапе показва съвършена техника, шутирайки от придвижване от самата граница на наказателното поле във вътрешна страна на лявата греда.

Вторият гол сякаш отхвърли гостите дефинитивно и парижан овладяха изцяло самодейността. Шампионите се окрилиха и Мбапе неколкократно беше близо да огорчи Самба за трети път. Усман Дембеле също имаше своите благоприятни условия, като най-чистата от тях пристигна в 76-ата минута, когато получи точно подаване в пеналтерията и стреля, само че ударът му мина настрана от дясната греда.
Изоставането в резултата изнерви гостите и с приближаването на края си разрешиха някои грубости в играта. Така се стигна до 79-ата минута, когато основният арбитър Франсоа Летексие се принуди да глоби гостите, показвайки жълт картон на някогашния футболист на 26-кратния български първенец Левски - Стайн Спиерингс.
Всичко това докара разумно до трети гол във вратата на Ланс. След дълготрайно нахлуване пред вратата на гостите топката стигна най-сетне до озовалия се непокрит в наказателното поле Мбапе, който пое ловко, обърна се и прати топката във вратата на Брис Самба след рикошет в бранител на гостите.

Играчите на Ланс въпреки всичко стигнаха до почетен гол в петата минута на добавеното време, когато Флориан Сотока отигра към Морган Гилавоги, който стреля и топката се отби в тялото на Милан Шкриняр, с цел да остави Донарума беззащитен.

Това е първа победа за Луис Енрике отпред на ПСЖ след двете следващи равенства. Така тимът му има към този момент пет точки и се изкачи до четвъртата позиция. Междувременно свободното рухване за Ланс, който бе съперникът на ПСЖ за купата през предходната година до самия край, продължава. Отборът на Франк Хес има единствено една точка в първите си три мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР