Отборът на ОУ „Кулата” от гр. Казанлък вдигна Купата на

...
Отборът на ОУ „Кулата” от гр. Казанлък вдигна Купата на
Коментари Харесай

Вълнения и емоционална победа на финала на „Малки Великани”

Отборът на ОУ „ Кулата” от гр. Казанлък подвигна Купата на Булстрад 2019 и си потегли с огромната премия – състезателен лагер.

На 30 ноември в град Разлог се организира дълго чаканият край от националната ученическа верига по мини волейбол „ Малки великани” за Купата на Булстрад 2019. В заключителния мач, отборът-победител от зона Стара Загора и домакините от Разлог демонстрираха динамична игра, като първенци тази година станаха ОУ „ Кулата” от гр. Казанлък.



В тазгодишното издание на „ Малки великани” в конкуренцията се включиха 140 тима от цялата страна - два пъти повече от предходната година. Малките волейболисти премериха сили на квалификациите в зони София, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив. До финала в Разлог стигнаха спечелилите от всяка зона.

Отборът на ОУ „ Кулата” от гр. Казанлък (зона Стара Загора) победи след безапелационна игра. Младият волейболен гений - шестокласникът Крисиян Илиев, подвигна купата за втора поредна година, откакто през 2018 беше част от тима на победилите 2-ро ОУ „ Христо Смирненски”, град Берковица.

На влиятелното второ и трето място се класираха тимът на домакините от ОУ „ Никола Парапунов” и тимът на 96 СУ „ Лев Н. Толстой” от София.

Както финалът, по този начин и събитията в цялата страна, минаха под знака на същинска безрезервност и спортсменски дух – от учениците, техните учители и публиката.

Специална изненада за посетители и участници на финала бяха осъществяванията на ансамбъла по национални танци “Разложанче “ към локалното читалище " 15 септември 1903-1909 година " и почитателите на волейболен клуб „ Пирин”, които насърчиха играещите с неподготвено шоу с тъпани.

Националната верига по мини волейбол „ Малки великани” за Купата на Булстрад се реализира с поддръжката и съдействието на локалните общини и Българска федерация по Волейбол.

Цялото класиране, фотоси от събитието и спомагателна информация, можете да намерите на www.malkivelikani.bg и почитател страницата Малки великани във Фейсбук.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР