Отборът на отпадна на крачка от групите на Лига Европа.

...
Отборът на отпадна на крачка от групите на Лига Европа.
Коментари Харесай

Лех спря Шарльороа на прага на групите в Лига Европа

Отборът на отпадна на крачка от групите на Лига Европа. Белгийците изгубиха с 1:2 вкъщи от Лех (Познан) в конфликта сред двата отбора от плейофната фаза на шампионата. Българският бранител на домакините не взе присъединяване в мача, защото е под карантина, откакто неотдавна даде позитивна проба за COVID-19.

Лех взе преднина от два гола в края на първата част. В 34-ата минута Рамирес стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката се озова във вратата. В 41-ата минута Тимотеуш Пухач с изстрел от към 25 метра удвои резултата, като бе подкрепят и от неприятната интервенция на вратаря Никола Пенето.

Домакините пробваха да се върнат в мача през втората част и в 51-ата минута си завоюваха дузпа, само че Кавех Резай пропусна от бялата точка.

Пет минути по-късно резултатът въпреки всичко бе понижен от Мамаду Фал, който бе изведен пред вратарското поле и от близко технично означи за 1:2.

В 77-ата минута поляците останаха в понижен състав, откакто Любомир Сатка извърши нарушаване в тил и получи втори жълт и червен картон.

Домакините пробваха да се възползват от численото си преимущество в оставащите минути до края на мача, само че поляците се защитаваха добре и не позволиха да се стигне до равнене.

Така Лех откри място в групите на Лига Европа, до момента в който Шарльороа ще концентрира напъните си единствено в шампионата на.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР