Отборът на Олимпик Лион победи с 2:1 като гост след

...
Отборът на Олимпик Лион победи с 2:1 като гост след
Коментари Харесай

Лион обърна Страсбург за четири минути и продължава да мечтае за място в Европа

Отборът на Олимпик Лион победи с 2:1 като посетител след поврат Страсбург в откриващия дуел от 33-ия кръг на френската Лига 1.

Срещата несъмнено стартира по-добре за отбора на домакините, които поведоха в резултата след четвърт час игра, когато Морган Сансон се разписа след безредие в наказателното поле на гостите.

Гостите от Лион въпреки всичко стигнаха до изравнително попадение в 32-а минута, когато Кастело Лукеба бе прецизен от близко при добавка след удар с глава на Корентен Толисо, който обаче бе отразен от стража на домакините.

Само четири минути по-късно цялостният поврат към този момент беше реалност, откакто Максанс Кере се възползва подаване на Енрике и с удар ниско по тревата направи резултата 2:1 в интерес на своя отбор.

В края на срещата пък създателят на първото попадение за гостите Лукеба беше изпъден за втори жълт картон, само че все пак момчетата на Лоран Блан се поздравиха с крайния триумф.

По този метод тимът на Лион към този момент е с актив от 53 точки в шампионата и се намира единствено на три пункта от 5-ия в класирането Ница, който към този миг заема последното място, което дава право на присъединяване в евротурнирите през идващия сезон.

Тимът на Страсбург пък остава на 15-а позиция с 32 пункта и до края на сезона ще бъде замесен в люта борба със съставите на Оксер, Нант и Брест за оцеляването в Лига 1, защото през тази акция цели четири тима ще би трябвало да се разделят с френския хайлайф, а повода е, че от идната акция в най-високото равнище ще вземат участие единствено 18 тима вместо досегашните 20.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР