Отборът на Олимпиакос записа победа при завръщането на Александър Везенков

...
Отборът на Олимпиакос записа победа при завръщането на Александър Везенков
Коментари Харесай

Олимпиакос с безупречна победа при завръщането на Везенков

Отборът на Олимпиакос записа победа при завръщането на Александър Везенков в редиците на “червено-белите ”. Гръцкият гранд се поздрави с втори следващ успех в Евролигата, откакто надигра Олимпия Милано с 82:66 (27:15, 17:23, 15:6, 23:22) в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея.

Както е известно, Везенков пропусна последните два мача на своя отбор - против Кардица и Панатинайкос, защото получи травма в десния аддуктор. Предвид контузията през днешния ден националът ни стартира срещата от аварийна пейка, като за 21 минути на терена реализира 8 точки, 3 битки, 2 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър. При стрелбата си Спортист №1 на България за миналата година бе 1/4 от зоната за две точки и 2/3 от тройката.

Срещата в Пирея протече значително равностойно през първата четвърт, като италианците се държаха компактно зад своя противник. Със серия от 14:2 в интерес на Олимпиакос обаче домакините се изстреляха напред в резултата при 27:15 след откриващите 10 минути. В един миг от втория интервал разликата доближи 15 точки в интерес на отбора на Йоргос Барцокас, само че последователно тимът на Олимпия подвигна равнището и затвори първото полувреме с хубава серия, с помощта на която смъкна пасива си до шест точки при 44:38. 

Третата част обаче принадлежеше напълно на Олимпиакос и отбраната на гръцкия гранд. Възпитаниците на Барцокас ограничиха съперника си до единствено шест точки в четвъртината и още веднъж си осигуриха двуцифрен задатък при 59:44. Във финалния интервал дистанцията сред двата отбора се държеше в границите на 20-те точки, като Олимпиакос напълно справедливо се поздрави с успеха.

Заместникът на Везенков в титулярната петица - Алек Питърс, приключи като най-резултатен за спечелилите с 16 точки и 5 битки. Томас Уолкъп добави още 10 точки, а Костас Папаниколау и Шакийл МакКисик се отличиха с по 9 точки.

Били Барън завърши с 12 точки за тима на Олимпия, до момента в който Тимоте Луау-Кабаро и Наз Митру-Лонг вкараха по още 9.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР