Отборът на Олимпиакос записа петата си поредна победа от началото

...
Отборът на Олимпиакос записа петата си поредна победа от началото
Коментари Харесай

Перфектният Везенков се развилня в Гърция

Отборът на Олимпиакос записа петата си поредна победа от началото на сезона в гръцкото състезание. Александър Везенков и неговите съотборници не се затрудниха изключително със съпротивата на Йоникос и завоюваха гостуването си със 107:81 (30:22, 20:21, 31:18, 26:20) в дуел от петия кръг на шампионата.

По този метод “червено-белите ” още веднъж излизат на челната позиция в таблицата с баланс от 5-0, като зад себе си оставят АЕК Атина, който е с актив от 4-1. Йоникос пък остава на деветото място с 1 триумф и 4 провали.

Везенков още веднъж сподели превъзходната си класа, като националът ни се нуждаеше от единствено осем стрелби от игра, с цел да се трансформира в най-резултатен за своя отбор. Везенков приключи срещата с 24 точки, 8 битки, 1 открадната топка и 1 чадър, като при стрелбата си бе съвършен - 8/8 от игра, в това число 2/2 от тройката, както и 6/6 от наказателната линия за единствено 22 минути на терена като част от титулярната петица.

От неговите съотборници Айзея Канаан се разписа с 15 точки за 18 минути, а капитанът Костас Папаниколау и градът Янулис Ларенцакис нанизаха по още 10 точки.

Лукас Маврокефалидис бе най-хубав за Йоникос с 20 точки. Деонтей Хокинс прибави още 17, а Рейшон Симънс и Давонте Лейси означиха по 13 точки всеки.

За Везенков и Олимпиакос следва домакинство на Партизан в четвъртък от 21:00 часа в среща от програмата на седмия кръг в Евролигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР