Отборът на Олимпиакос се поздрави с 12-ата си победа от

...
Отборът на Олимпиакос се поздрави с 12-ата си победа от
Коментари Харесай

Блестящ Везенков поведе Олимпиакос към ценна победа в Болоня

Отборът на Олимпиакос се поздрави с 12-ата си победа от началото на сезона в Евролигата. Възпитаниците на старши треньора Йоргос Барцокас още веднъж изпитаха нормалните проблеми в последната четвърт, само че въпреки всичко демонстрираха темперамент и подчиниха Вирус Болоня с крайното 85:83 (22:22, 20:16, 21:15, 22:30) в дуел от 19-ия кръг на шампионата, извършен в “Сегафредо Арена ”.

По този метод “червено-белите ” още веднъж стъпиха на победния път в конкуренцията, откакто преди два дни изгубиха злополучно гостуването си на Монако. Във краткотрайното класиране Олимпиакос е трети с баланс от 12 победи и 7 загуби, до момента в който италианците са 13-и с актив от 8 триумфа и 11 провали.

Александър Везенков реализира петия си дабъл-дабъл през сегашния сезон в най-силната лига на Стария континент. Българският национал сподели, че здравословните проблеми са останали в предишното и приключи срещата с 22 точки, 10 битки и 1 асистенция за 32 минути на паркета. При стрелбата си Везенков бе 4/9 от зоната за две точки, 3/6 от тройката и 5/5 от наказателната линия, с цел да оформи коефициент на потребно деяние от 24 .

Още двама бяха на висота за състава на гръцкия гранд. Става въпрос за гарда Шакийл МакКисик, който компенсира неналичието на Костас Слукас с 21 точки от пейката, както и капитанът Костас Папаниколау, приключил със 17 точки и 6 битки.

Олимпиакос сложи по-силно начало на дуела и още в първата четвърт се изстреля напред с девет задатък при 9:18, само че по този начин или другояче домакините изравниха играта и на полувремето резултатът бе 38:42 в интерес на Везенков и компания. Със серия от 11 следващи точки при започване на третата част обаче гостите съумяха да се измъкнат от захапката на италианците и в последна сметка да се поздравят с 10-точков задатък в края на интервала при 53:63.

Всичко хубаво за Олимпиакос обаче завърши обичайно в последната четвърт, която още веднъж се трансформира в “ахилесова пета ” за състава на Йоргос Барцокас. “Червено-белите ” изгубиха целия си насъбран задатък и даже се озоваха с точка зад противника си, откакто тройка на Милош Теодосич направи резултата 70:69 в интерес на Вирус.

С основно триточково отиграване на Александър Везенков обаче гостите си върнаха задатъка при 73:74 с оставащи по-малко от три минути до края на постоянното време. Впоследствие Костас Папаниколау и Шакийл МакКисик също осъществиха значими изстрели, само че баскетболистите на Серджо Скариоло не се отхвърлиха и след панер и фаул на Семи Оджелей разликата бе единствено две точки при 83:85 в интерес на Олимпиакос в последните секунди. Янулис Ларенцакис пропусна на два пъти от наказателната линия, само че стрелбите на Габриел Люндберг и Джордан Мики не откриха задачата, като по този метод гърците победиха трагично. Малко преди края на дуела Милош Теодосич от Виртус бе дисквалифициран.

Именно Теодосич бе най-резултатен за италианците с 21 точки. Семи Оджелей добави 13 точки, а Торните Шенгелия се разписа с 11 точки, 5 битки и 5 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР