Отборът на Олимпиакос с българската звезда Александър Везенков в редиците

...
Отборът на Олимпиакос с българската звезда Александър Везенков в редиците
Коментари Харесай

Олимпиакос и Везенков пречупиха Фенербахче в решителния мач и отново са на полуфиналите в Евролигата

Отборът на Олимпиакос с българската звезда Александър Везенков в редиците си стана вторият сигурен участник във финалната четворка на баскетболната Евролига, откакто отстрани с 3-2 победи турския Фенербахче в първия кръг на плейофите.

В решителния мач №5 от серията пред препълнените трибуни в Пирея гръцкият първенец се наложи с 84:72 и по този начин за втора поредна година ще бъде измежду четирите най-хубави отбора на Стария континент.

Мачът се разви по желан метод за домакините, които поведоха в самото начало и имаха в самодейността в хода на съвсем всичките 40 минути с едно малко изключение в средата на втората четвърт, когато гостите от Турция поведоха с две точки при 31:29.

Още до почивката обаче Олимпиакос съумя да отвори двуцифрена разлика в резултата, а през второто полувреме баскетболистите на Йоргос Барцокас осуетиха всички опити на " фенерите " даже да помислят за завръщане в срещата.

В воин за спечелилите се трансформира гръцкият национал Костас Слукас, който завърши с 22 точки и 6 асистенции. Българинът Александър Везенков имаше тежко полувреме, само че през втората част бе неукротим и приключи срещата като втория най-резултатен за своя отбор със 17 пункта. Много мощен мач за Олимпиакос изигра и капитанът Костас Папаниколау, който завърши с " дабъл-дабъл " - 14 точки и 11 битки.

За Фенербахче пък свръхестествен довечера беше сърбинът Марко Гудурич, който вкара осем тройки и в последна сметка приключи с 26 точки на сметката си. Проблемът на " фенерите " довечера обаче се криеше в неприятната им успеваемост при стрелбите ми от двойката, като с изключение на Гудурич границата от 10 пункта минаха още единствено Джонатан Мотли с 14, а Карсън Едуардс приключи с 10.

По този метод БК Олимпиакос се причисли към Барселона и ще чака в полуфиналите на Евролигата спечелилия от серията сред Монако и Макаби Тел Авив, които също се срещнат в пети съдбоносен мач на следващия ден вечер в Княжеството.

Финалната четворка в най-престижния европейски клубен шампионат по баскетбол пък ще се организира сред 19 и 21 май в Кауанас, Литва.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР