Отборът на Олимпиакос допусна нова неочаквана грешна стъпка в Евролигата.

...
Отборът на Олимпиакос допусна нова неочаквана грешна стъпка в Евролигата.
Коментари Харесай

Геният на Душко остави Везенков и Олимпиакос на губещия път в Евролигата

Отборът на Олимпиакос позволи нова непредвидена неверна стъпка в Евролигата. Александър Везенков и съотборниците му от гръцкия гранд изгубиха семейството си на Цървена звезда с 86:90 (22:21, 23:20, 17:24, 24:25) в извънредно забавна среща от 15-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат. Това е втора поредна загуба за отбора на Йоргос Барцокас, който през предходната седмица изпусна задатък от 21 точки против АСВЕЛ и след това си потегли с наведена глава от Лион след проваляне със 75:77.

Везенков бе под непрекъснатия контрол на отбраната на " звездашите ", която постоянно му залагаше клопки и пращаше двама души против него. Все отново българският национал приключи измежду най-резултатните за Олимпиакос със своите 13 точки, 6 битки, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 27 минути на паркета. При стрелбата си крилото бе 5/7 от зоната за две точки и 1/4 от тройката, като той оформи коефициент на потребно деяние от 18 пункта.

Така Олимпиакос продължава да се свлича в класирането и тимът от Пирея към този момент заема шестата позиция с баланс от 9 победи и 6 загуби. Цървена звезда пък продължава да се радва на напредък след идването на старши треньора Душко Иванович, като това бе седма победа в последните осем мача в Евролигата за сърбите, които са осми в класирането с актив от 8-7.

Олимпиакос нанесе първия удар в мача, откакто си обезпечи задатък от шест точки в първата четвърт при 11:5, само че по-късно тимът на Цървена звезда реагира съответно и с хубава серия обърна мача в своя изгода при 15:21. Чудесни изяви на Александър Везенков в самия завършек на интервала върнаха преднината на домакините при 22:21, а във втория интервал запасите на гърците взеха нещата под надзор и донесоха двуцифрен актив на своя отбор при 44:33.

" Звездашите " обаче имаха последната дума за първото полувреме, откакто нанесоха нова серия - този път от осем следващи точки, като в последна сметка първото полувреме завърши при 45:41 в интерес на Олимпиакос. По-голямата част от третата четвърт мина под контрола на Везенков и компания, преди Филип Петрушев и Лука Вилдоса да се разиграят и да изведат Цървена звезда напред с задатък от три точки преди старта на финалния интервал при 62:65. Огниен Добрич също се причисли към празненството на гостите, които върнаха жеста и този път излязоха напред с двуцифрена преднина при 67:78.

Завърналият се в средата на четвъртината на терена Везенков запази очакванията на домакините с пробив за 79:82 и изкарано нарушаване в нахлуване на Петрушев, само че Олимпиакос не съумя да изравни резултата, защото Костас Слукас пропусна от тройката. Все отново домакините се пребориха за още един късмет да вкарат мача в продължение или даже да го завоюват, откакто Вилдоса изпусна от тройката при 84:86. Традиционно за основните мигове, Слукас пое отговорността, само че опитът му от тройката не откри задачата, а Вилдоса не пропусна нито един от четирите си опита от наказателната линия до края, с цел да затвори вратата за поврат на противника - 86:90.

Вилдоса приключи като най-резултатен за Цървена звезда с 22 точки и 8 асистенции. Както е известно, " звездашите " чакат картотекирането и на различен аржентинец - Факундо Кампацо, който беше на скамейката на отбора в Пирея през днешния ден. Филип Петрушев се включи чудесно от пейката с 14 точки и 4 чадъра, Лука Митрович вкара 13 със 7 битки, а Огниен Добрич е Неманя Недович осъществиха по 12 точки.

Тарик Блек и Костас Слукас приключиха с по 14 точки за домакините, като центърът сграбчи 6 битки, а гардът раздаде 9 асистенции.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР