Отборът на Нотингам Форест постигна една от най-важните си победи

...
Отборът на Нотингам Форест постигна една от най-важните си победи
Коментари Харесай

Нотингам Форест излезе от зоната на изпадащите след голов трилър срещу Саутхамптън

Отборът на Нотингам Форест реализира една от най-важните си победи от началото на сезона, надделявайки в семейството си от 35-ия кръг на Премиър лийг против Саутхамптън с 4:3. С равенството новаците в британския хайлайф се измъкнаха от зоната на изпадащите, до момента в който “светците ” пропиляха поредна опция да запазят вярата си за оцеляване и се закотвиха на дъното в класирането на 8 точки от избавителния бряг.

Домакините натиснаха през цялото време и доникъде на първото полувреме си осигуриха удобен задатък след два гола на Тайуо Ауоний в 18-ата и 21-ата минути. Гостите от Саутхамптън обаче дадоха отговор бързо на предизвикването и върнаха един гол в 25-ата минута посредством Карлос Алкарас. Форест обаче отхвърли да брани нежната си преднина и удари още един път преди почивката. Тои път в 44-ата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят дузпа и от бялата точка се разписа Морган Гибс-Уайт.

“Светците ” към този момент нямаше какво да губят и при започване на втората част се хвърлиха в нахлуване, което докара до моментно връщане към очакванията в 51-ата минута, когато Лянко върна един гол. Гостите обаче не съумяха да изравнят и Нотингам Форест се възползва от празните пространства в защитата на противника, с цел да вкара четвърти гол посредством Данило в 73-ата минута.

Домакините даже се разписаха за пети път в изтичащите минути на постоянното време, когато Фелипе вкара топката във вратата на противника, само че съдията анулира гола след преразглеждане на обстановката посредством системата VAR поради подозрения за засада.

След това Форест самичък си направи живота сложен, допускайки дузпа надълбоко в добавеното време. От бялата точка стреля Джеймс Уорд-Праус, който бе прецизен в 96-ата минута и накара домакините да треперят в головото шоу, което продължи повече от 100 минути.

Отборът на Нотингам Форест устоя финалния напън и завърши мача при резултат 4:3 в своя изгода. Момчетата на Стив Купър към този момент държат ориста си в своите ръце откакто излязоха от зоната на изпадащите.

Въпреки това програмата до края на сезона е извънредно тежка. Новаците имат да играят против три лондонски тима - гостувания на Челси и Кристъл Палас, както и домакинство на Арсенал. Все отново Купър изведе тима си до еднакъв и триумф против първите два противника през есенния дял на шампионата, което не прави обречена ориста на Нотингам Форест и е доста евентуално един от класическите британски тимове да се задържи в Премиър лийг за повече от един сезон.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР